Memahami Google Keyword Planner

Minggu ni, banyak luangkan masa memahami fungsi Google Keyword Planner, kalau dulu, selalu guna Google Keyword Tool untuk search keyword, dan penggunaannya memang mudah ! Tetapi semenjak dinaiktaraf menjadi, Google Keyword Planner, nak tak nak, kena la study balik.


Memahami Google Keyword Planner



Sumber rujukan aku, biasa la, banyak melalui Google dan Youtube. Nak lagi senang, tengok Youtube. Tau-tau je la, nak baca ni, memang slow sikit nak faham ... ^__^


Dari review yang aku baca, banyak yang menyatakan program Google Keyword Planner adalah lebih baik dari Google Keyword Tool. Aku pulak, entah la, memang nampak ada fungsi yang lebih baik, tetapi mungkin intraface je kot, agak berlainan. So kekok sikit nak guna (mungkin sebab tak biasa lagi)


Anda pulak macam mana ? Dah try ke Google Keyword Planner ?

Related post for blogspot | Tutorial berguna untuk meningkatkan trafik blog anda !

Sebenarnya dah lama saya cari Tutorial Related Post ini. Dulu pernah juga jumpa banyak tutorial sebegini. Tapi susah benar nak apply dengan template blog saya. Ada banyak bug dan code yang tak betul. Jadi .. saya lupakan hasrat tu dulu. Tadi dah kebetulan terjumpa tutorial ini. Terus apply dan menjadi.


related post blog blogspot

Mengoptimumkan Search Engine Optimization SEO (basic)

Disini saya ingin kongsikan beberapa cara untuk mengoptimumkan pencarian Search Engine Optimization (SEO) yang pernah saya baca diInternet dan pernah saya gunakan didalam blog ini. Harap² ianya dapat membantu rakan-rakan yang lain dalam mencari cara yang lebih baik untuk mengoptimumkan Search Engine Optimization (SEO) didalam blog masing².
  1. Mengoptimumkan Search Engine Optimization SEO Generasi Baru
  2. Mengoptimumkan Search Engine Optimization SEO (basic)
  3. Mengoptimumkan Search Engine Optimization mirip Wordpress
Penjelasan: Penggunaan cara lama bagi mengoptimumkan pencarian Search Engine Optimization (SEO) berdasarkan kata kunci/keyword niche keatas tajuk blog dan tajuk post.

Mengoptimumkan Search Engine Optimization Blogspot mirip SEO Pack Wordpress

Disini saya ingin kongsikan beberapa cara untuk mengoptimumkan pencarian Search Engine Optimization (SEO) yang pernah saya baca diInternet dan pernah saya gunakan didalam blog ini. Harap² ianya dapat membantu rakan-rakan yang lain dalam mencari cara yang lebih baik untuk mengoptimumkan Search Engine Optimization (SEO) didalam blog masing².
  1. Mengoptimumkan Search Engine Optimization SEO Generasi Baru
  2. Mengoptimumkan Search Engine Optimization SEO (basic)
  3. Mengoptimumkan Search Engine Optimization mirip Wordpress
Penjelasan: Cara ini lebih mirip kepada penggunaan SEO Pack didalam wordpress tetapi agak merumitkan kerana melibatkan editing HTML setiap kali publish entry post baru.

Mengoptimumkan Search Engine Optimization SEO Generasi Baru

Disini saya ingin kongsikan beberapa cara untuk mengoptimumkan pencarian Search Engine Optimization (SEO) yang pernah saya baca diInternet dan pernah saya gunakan didalam blog ini. Harap² ianya dapat membantu rakan-rakan yang lain dalam mencari cara yang lebih baik untuk mengoptimumkan Search Engine Optimization (SEO) didalam blog masing².
  1. Mengoptimumkan Search Engine Optimization SEO Generasi Baru
  2. Mengoptimumkan Search Engine Optimization SEO (basic)
  3. Mengoptimumkan Search Engine Optimization mirip Wordpress
Penjelasan: Cara bagi mengoptimumkan pencarian Search Engine Optimization (SEO) berdasarkan kata kunci/keyword niche keatas tajuk blog dan tajuk post secara maksimum.

Tips SEO – Backlink pencentus keupayaan SEO

Sejauh mana backlink mampu mempengaruhi keupayaan sesuatu laman. Adakah dengan hanya membuat backlink semata² didalam sesuatu laman .. mampu menjana pulangan trafik yang tinggi. Persoalannya .. berapa banyakkah backlink yang harus dibuat. Adakah 10 ribu .. 100 ribu ataupun lebih lagi.

Free SEO Backlink
Tips SEO untuk blogger!