Peraduan Reader Digest - Buat Pilihan Dengan Bijak !

As salam, sejak akhir² nie, banyak pulak pembaca yang masuk ke blog aku, menggunakan keyword Reader Digest ataupun Reader. Ada tu sekali .. sampai 30 orang sehari. Dalam hati aku, aku agak, mungkin diorang nie dah dapat surat dari Reader Digest macam yang aku terima dulu.

Peraduan Reader Digest

Kalau tak pun, email pengesahan mengenai hadiah dan tawaran yang mungkin diberikan oleh Reader Digest. Hadiah lumayan tu .. kereta mewah, percutian percuma dan macam² lagi. Siapa tak nak .. tapi, .. jangan sesekali terpedaya. Ada syarat²nya yang perlu korang ikuti sebelum berjaya. Itu pun kalau dapat la. Jadi sebaik²nya, baca dulu term yang disertakan dengan lebih lanjut.

Kecewa Dengan Peraduan Reader Digest

Uhh .. semalam tak sempat betul nak update blog. Sibuk sana sini mengalahkan pengarah. Nak buat tu la .. nie la. Alih² dah petang. Tak sangka .. sekejap je masa berlalu.

Bila dah balik rumah pula .. kemas mana yang patut. Lepas makan malam .. duduk la sekejap tengok drama Ulik Mayang. Dah habis tu .. rasa mengantuk sangat. Nak buka internet pun rasa malas. Tapi dah seharian tak buka blog (asik blogwalking sampai lupa update blog).. rasa nak jugak tengok apa yang terkini. So, buka la sekejap.

Mak aiii .. banyaknya komen. Sampai 109. Memang tak sangka, ramai betul yang tak puas hati dengan Peraduan Reader Digest tu. Saya pun terkejut jugak .. Reader Digest boleh jadi macam ni. Kalau dulu kalau masa sekolah .. cikgu² memang menggalakkan saya dan kawan² yang lain untuk membaca Reader Digest bagi meningkatkan lagi penggunaan bahasa English. Sampaikan ada yang sanggup melanggan setiap tahun.

Lepas tu pulak .. ada sesekali terbaca dalam akhbar .. Reader Digest bagi hadiah kat pemenang² peraduan. Ingatkan macam tu je. Beli Reader Digest .. join peraduan .. dapat hadiah. Kalau menang la. Tak sangka pulak Reader Digest nie suka memberi "harapan". Umpama menanam tebu di pinggir bibir .. akhirnya hanya kerana nakkan hadiah yang beribu USD .. semua orang kecewa.

ANaSTaSyeA : Baca majalah lain pun boleh improve English jugakan!

Peraduan Reader Digest .. Penipuan atau Benar?

Hari ini saya dapat Peraduan Reader Digest. Mula² tu seronok gak. Ingatkan nak join. Tetapi bila tanya pendapat kawan² .. diorang cakap tak payah. Sebab peraduan Reader Digest nie lebih kurang macam peraduan Gores Dan Menang. Ehh .. betul ke?. Dah diorang cakap macam tu .. bila baca balik terms yang disertakan. Nampak macam betul je. Dah mula ragu² samada betul ke tak peraduan ini.

Peraduan Reader Digest
Penipuan Reader Digest!