Gambar Lebih Besar Dalam Blogger Post

Gambar lebih besar dalam entry post ? Sebelum nie, memang pernah terfikir, macam mana nak besarkan gambar dalam entry post macam blog Eyriqazz, Yanmie dan blog-blog lain. Kalau hanya set large pada gambar. Memang dah selalu buat. Tapi bila preview dan publish .. tetap juga saiz kecil. Ehh .. bukan kecil la .. kira-kira boleh la tengok. Tapi tetap tak puas. Nak jugak gambar tu lebar ikut sama saiz dengan post blog macam sekarang ni ..


Puncak Bukit Broga Semenyih
Ketika berada di Puncak Bukit Broga, Semenyih

Remove Widget Blog Post on Page Elements

Lama dah aku pendam nak buang salah satu widget Blog Post ni. Hari nie baru dapat. Hari tu, gatal sangat nak test tutorial gunakan auto keyword yang aku jumpa. Tengok macam best je dan terus apply. Tup² .. dah ada dua widget Blog Post. Dah jadi satu hal macam nak buang yang satu lagi tu pulak. Hehehe ..

Widget Blog Post on Page Elements

Dari penerangan blogger Zulkbo dalam entry terdahulu. Beliau pun pernah kena macam ni dulu. Last sekali terus tukar template. Aku nie pulak, jenis malas nak tukar template.