Tip Akaun Adsense Mudah Approved!

Sekarang memang agak susah untuk nak apply permohonan baru Akaun Adsense, lebih-lebih lagi bagi website yang menggunakan content selain dari Bahasa Inggeris. Kalau apply, memang sah sah kena tolok. Namun kepada yang berminat nak memiliki akaun adsense, memang ada caranya. Antaranya Tip Akaun Adsense Mudah Approved yang aku nak kongsikan disini.

Tip Akaun Adsense Mudah Approved!

Berkesan ke tidak, tu bergantung kepada anda sendiri. Tips ni aku dapat dari beberapa forum, yang mana mungkin dapat membantu akaun Google Adsense anda diluluskan oleh Pak Cik Google. Antaranya


  • Buat blog yang mempunyai unique content dalam Bahasa Inggeris. 

  • Upah orang lain untuk create akaun Google Adsense untuk anda. Kalau takut nak bayar terus kepada user tersebut, boleh guna servis seperti Fiverr.com, Seoclerks.com dsb.  Aku dah pernah guna cara nie, dan ianya memang berhasil.

  • Menggunakan cara upload video di Youtube pun Ok jugak. Anda boleh upload mana-mana video seperti video review produk, dan seumpamanya. kemudian kongsikan link video anda, dan tunggu invitation Adsense program daripada pihak Google.


Lepas Akaun Adsense dah lulus, kena fahami dan elak perkara-perkara yang boleh menyebabkan akaun adsense anda di BAN. Kalau tak, sia-sia je usaha anda apply akaun adsense ini.

- Dah berapa kali apply Akaun Adsense ?

13 comments :

  1. sampai skrang tak lepas2 lagi ..upah orang susah sbb kemungkinan kena ban tinggi(kita x tau cara mereka buat), kalau guna youtube tak boleh letak di wordpress,kalau blogger boleh.

    nampaknya memang kena buat blog BI :)

    ReplyDelete
  2. aku blom pernah apply lg setakat ni.. cam tak lulus jer kalau apply

    ReplyDelete
  3. salam..
    saya dah apply tapi tak lepas..
    kerana faktor bahasa..tak pernah cuba cara lain
    tapi rasanya terserah pada Google juga kan..?
    apa pun tahniah buat Admin Blog nih kerana berjaya
    :)

    ReplyDelete
  4. Tumpang seronok tgk kejayaan kalian

    ReplyDelete
  5. dah ada tapi kena ban , apply dulu guna docstock

    ReplyDelete
  6. wahhh...best...dah buat blog english..tapi tak aproved pun..huhu..macam nak kena upah jer ni..hihi.. :-)

    thanks akak for tips ni..

    ReplyDelete
  7. sis tolong ajar. hukss dah byk kali apply tp xlepas. hehe

    ReplyDelete
  8. macam nak upah orang la.akak punya akaun sampai sekarang okey x..a

    ReplyDelete
    Replies
    1. akaun akak masih ok, nanti blh google kalau nak minta orang buatkan.

      Delete
  9. kenapa saya apply x lepas2 akak?

    ReplyDelete
  10. sesiapa yang mahu akaun adsense saya boleh tolong buatkan semurah RM50.

    ReplyDelete