Daftar Online / Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2)

Salam, bagi yang tercari-cari borang Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M 2). Anda boleh download terus menerusi link yang disediakan dibawah.

Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 BR1M 2


atau link alternatif


Selain itu, anda juga boleh mendaftar secara ONLINE Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M 2), menerusi link berikut;





Link lain yang berkaitan dengan Bantuan Rakyat 1 Malaysia di blog ini;

1. Daftar Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M 2.0 Online
2. Download Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2.0)
3. Syarat Bantuan Rakyat 1 Malaysia BR1M 2013
4. Semak Keputusan Online Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)

Sebarang persoalan atau pertanyaan, anda boleh terus kemukakan kepada email : br1m2@treasury.gov.my atau menghubungi talian hotline 1-800-222-500 yang beroperasi dari jam 9 hingga 5 petang, Isnin hingga Jumaat bermula 1 November 2012.



- Baca, isi dan lengkapkan semua butiran yang diperlukan, Lepas tu semak sekali lagi, dah puas .. baru hantar cawangan LHDNM yang berdekatan .. ^__^


49 comments :

  1. Sudah mula edaran borang BR1M. Bolehlah mohon kepada yang layak.

    ReplyDelete
  2. rasanya bagi peluang kepada yang lebih layak :)

    ReplyDelete
  3. kalau ic belum tukar alamat akan ada masalah tak awk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya tak ada masalah, cuma masa isi alamat tu , kena masukkan alamat tinggal sekarang. Kalau isi alamat kat IC (cth; alamat kampung), nanti pemberian BR1M akan diberikan berdekatan dgn alamat anda di kampung.

      Delete
    2. 1.kalau sudah dapat surat pemberitahuan alamat di kampung ,masih boleh kah tukar alamat atau terima bantuan di lain negeri? contoh ny kampung di pahang tapi kerja dekat JB , bbolehkah tukar di lakukan dan talian mana yang patut hubungi?
      2. pemohonan melalui Email ,tapi butiran dalam bank sudah salah macamana untuk ditukar dan telephone line mana kena hubungi atau email mana kena hubungi? tolong atas ini. terima kasih banyak..

      Delete
  4. salam,nak tanya sikit.boleh tak isi dan hantar 2 borang sekali..contohnya kita dah isi secara manual dan isi secara online dan hantar..boleh ke?kedua,kalau da isi secara online dan hantar..mcm mana nak betulkan balik mane yang da silap..contohnya pada ruang alamat.sebab da bagi alamat lama.boleh tak kite macam mane kita nak buat pembetulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang isi borang 2 tu, saya tak pasti, yang penting fadhli isi je. Tak silap saya, bila LHDN / Treasury dpt borang tu, dia akan semak butiran dlm borang, sama tak dlm kad pengenalan, dan butiran2 lain utk disahkan.

      Delete
  5. Salam,nak tanya sikit, Ada yg kata skg kalo tak nak berbaris kena bagi numb account Maybank betul ker?.Kalo betul bole tak kalo kita nak update sendiri secara online?

    ReplyDelete
  6. salam..maaf yer...kenape link x dpt bukak?die ckp webpage not available~ atau trikh permohonan dh tutup?

    ReplyDelete
  7. salam....nk tny..kenape ye x dpt isi online?no webpage.

    ReplyDelete
  8. NK TNY...KALAU TERLUPA NAK ISI NUM AKAUN,NK BT CM NE EA?TQ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengenai soalan tu, harap sharifah bole rujuk dengan pihak LHDN.

      Delete
  9. knape x boleh nak dftar online ni????????

    ReplyDelete
  10. Nak isi on9,lpas 2 isi bujang, laps 2,jumlah tanggungan 0 la, tapi Nape x layak lak? Mohon penjelasan...

    ReplyDelete
  11. Nak isi on9,lpas 2 isi bujang, laps 2,jumlah tanggungan 0 la, tapi Nape x layak lak? Mohon penjelasan...

    ReplyDelete
  12. sy nk tau tarikh tutup br1m bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf, tarikh tutup BR1M 2.0 telah dilanjutkan ke satu tarikh yang akan diberitahu kelak. So, kepada yang belum daftar, baik cepat-cepat daftar k !

      Delete
    2. Bila tarikh lanjutan tu yer.. Kalau kita dh daftar br1m 1.0, yg kedua ni xyah daftar pun xpe kan..

      Delete
  13. yanz nak tau dulu dah daftar untuk bujang tapi sekarang yanz nak daftar untuk tanggungan pulak boleh ke?

    ReplyDelete
  14. mcm mane nak semak keputusan secara online? tolong lah....


    ReplyDelete
    Replies
    1. Borang pendaftaran BR1M telah ditutup, sekarang cuma ada borang je, anda boleh download disini, (DOWNLOAD BORANG BR1M 2.0)

      Delete
  15. SAYA NAK TNYE...KLU PRACTIKAL BOLEH MOHON JUGAK KAN..?

    ReplyDelete
  16. nak tanya...klu surat sampai lewat daripada tarikh collect baucer ...boleh collect lagi ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, tapi kena tanya LHDN dulu dimana perlu ambil. Macam kat selangor, ambil kat Pejabat Pembangunan Negeri Selangor, utk negeri lain, tak pasti

      Delete
  17. kalau negeri kelantan memamng lmbt ke dpt?

    ReplyDelete
  18. as-salam...

    knapa sy tak dpt lg surat br1m... tahun lps dpt tp tahun duk tunggu gak surat dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih baik menghubungi talian hotline: 1-800-222-500/1-300-88-3010 atau email : br1m2@treasury.gov.my untuk semakan status.

      Delete
  19. Hi my brother dapat bantuan itu tapi dia tak dapat hadir kerana kerja dekat singapore. Boleh saya claim voucher itu
    terima kasih

    ReplyDelete
  20. hi tanya sikit aemakan online cam mane, tak boleh ke baru daftar online terus semak.

    ReplyDelete
  21. selepas isi borang BR1M2.0 dimana saya dikehendaki hantar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh hantar ke LHDN atau Kementerian Kewangan berdekatan

      Delete
  22. nak tanya sikit...saya sudah dapat bauchar tunai (br1m 2.0),saya boleh dapatkan duit di bank mana?

    ReplyDelete
  23. is it the baucher dun have expire date for redeem?

    ReplyDelete
  24. brim 3.0 bila bole daftar online? kalau x de akaun bank bole dapat duit cash x?

    ReplyDelete
  25. kalau yg sudah daftar tahun lepas nak daftar lagi ke tak....

    ReplyDelete
  26. Sblum nie dpt bantuan bujang,,skrg nie dah kahwin,,, kne daftar blik ke?

    ReplyDelete
  27. mcm na nk tukar alamat untuk br1m 2014.. sya try klik kt kemaskini tp takleh pon

    ReplyDelete