Kerepek Pisang Nangka Yang Rangup

As salam. Best bila Mak aku ada buatkan kerepek Pisang Nangka untuk aku bawa balik ke K.L. Satu tin pulak tu.. Kat rumah mak aku aje dah bantai satu tin tak kira time.


Kerepek Pisang Nangka Yang Rangup


Mana taknya, sambil baca surat khabar, kunyah kerepek pisang. Tengok tv.. sambil memasak.. sembang².. pun kunyah kerepek pisang. Lagi² pulak dapat menghirup kopi panas kaw² bila mak bancuh kopi kampung yang tumbok punyer.. kaw ooo!



Kerepek Pisang Nangka Yang Rangup


Kerepek Pisang Nangka yang rangup dan sedap nie lah.. jadi pengunyah snek ringan aku dikala jari² comelku sedang menari² diatas keyboard menaip entry² terbaru untuk blog aku. Sambil tu menghirup kopi kampung yang tumbok punyer panas² he! he! he!


Mak kata Pisang Nangka banyak kat kebun ayah. Mak boring kat rumah tak buat apa² so, mak buatkan lah kerepek pisang. Boleh juga aku bawa balik ke K.L satu tin.

- Sedap mengunyah kerepek pisang nangka ni .. ^__^

10 comments :

  1. Memang sedap layan kerepek pisang dgn kopi kaw.. Hehe... Mesti keybod tu berminyak2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap! keyboard berminyak tu saya lap balik lah.. he!he!

      Delete
  2. Replies
    1. mana boleh? kang tak cukup!!! he! he!

      Delete
    2. mulut nak ngap tu.. bagi je sekeping. Lol.

      Delete
  3. aik laptop kita serupa , ok lah tu satu tin , bukannya satu lori

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mak jadi nak dtg sini, saya minta lagi satu tin besar punyer..he! he!

      Delete
  4. Sedapnya..Lama tak makan kerepek pisang.. :)

    ReplyDelete
  5. sakit gigi pulak jika tersangkut kerepek tu kat celah gusi. dunia2.. tapi ada kopi, segalanya kembali hepi.

    ReplyDelete
  6. Hurmmm.... nanti pesan kat mak... cakap ada kawan nak pesan SATU TIN KEREPEK PISANG tu.... dia bujang lagi orangnya....hahahahaha

    ReplyDelete