Gred Gaji Baru SBPA Kakitangan Awam

Sebut je pasal Jadual Kenaikan Gaji Kakitangan Awam Dalam Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA). Mesti ramai yang tercari² terutama sekali kakitangan awam yang nak tahu gred tangga gaji terkini. Jadi untuk melegakan "kegelisahan" kakitangan awam itu. Hari ni, Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Malaysia, Abu Bakar Haji Abdullah telah mengeluarkan sedikit klu mengenai tangga gred gaji baru SBPA melalui Facebook rasmi beliau.

Gaji Baru Jabatan Perkhidmatan Awam

Nak tau lebih lanjut, apa kata korang tengok gambar dan text yang aku copy paste dibawah;

Gred Gaji Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam SBPA

Gred Gaji Kakitangan Awam Dalam Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam Bagi Gred N1 - N36
Gred N5-1 (SSM - N11) 850 - 2390 kgt 80
Gred N4-1 (SSM - N17) 955 - 2780 kgt 95
Gred N4-3 (SSM - N22) 1920-3530 kgt 115
Gred N3-1 (SSM - N27) 1410-4185 kgt 145
Gred N3-4 (SSM - N36) 3035-5555 kgt 180

Anastasyea : Sila klik LIKE Facebook Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Malaysia untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi..

18 comments :

  1. oo...ini gred utk gred N jer ek?...huhu...ada tak yg semua?..teringin nak tgk..ekeke..

    http://dzuandiey.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. @Honey Sakura : OK

    @mursyid diey : Gred lain belum ada lagi. Nanti kalau ada, saya share kat sini =)

    ReplyDelete
  3. kak, mohon share kat belog boleh ?
    TQ kak ;)

    ReplyDelete
  4. nak tnya sy bru masuk tahun ke-2 skrg 870.20. dan naik gji pada bulan July.. so agak2 sy dapat berapa?

    ReplyDelete
  5. @khira : Senarai penuh belum lagi. Nanti kalau ada, saya sharekan kat sini.

    ReplyDelete
  6. GRED YANG MULA NGAN U PLAK MCM MANA

    ReplyDelete
  7. lamany nk tunggu.. semua rancangan pun kene tunggu jgk :D

    ReplyDelete
  8. Sememangnya kenaikan gaji ini akan membawa sinar baru kepada semua penjawat awam setelah SBPA telah gagal dilaksanakan kerana berlaku kepincangan yang perlaksanaan yang tidak merujuk kepada CUEPACS terlebih dahulu. Berharap pihak JPA lebih berhati-hati dalam melaksanakan dasar-dasar baru yang akan datang terutamanya yang melibatkan pemberian kenaikan gaji untuk semua penjawat awam - www.motivasipenjawatawam.com

    ReplyDelete