Cara Melajukan Firefox Dalam 4 Langkah Mudah

Nie tips yang aku jumpa macam mana nak Melajukan Mozilla Firefox. Setakat nie aku dah guna kat Firefox 9.0b. Memang OK la. Laju la jugak dari sebelum ini. Kalau korang nak, boleh la cuba ikut step² di bawah;

Cara Melajukan Firefox

Mula² nak Lajukan Mozilla Firefox nie. Korang kena open browser Mozilla Firefox dulu. Kemudian taipkan perkataan "about:config" ni di dalam URL dan enter. (Ala .. tempat yg korang taip cth: http://www.google.com).

Cara Melajukan Firefox

Kemudian gambar seperti di atas akan muncul. Abaikan amaran tersebut dan klik pada "I'll be careful, I promise!". Selepas itu, cari benda² di bawah ini;

1. Tukar seting network.http.pipelining kepada true. Lakukan perkara yang sama kepada network.http.proxy.pipelining
2. Setkan nilai network.http.pipelining.maxrequests kepada 30. 30 tu bermaksud browser akan request page dalam satu² masa.
3. Dan yang terakhir sekali, klik kanan pada mouse dan pilih New > Integer dan namakan sebagai nglayout.initialpaint.delay
4. Nilai bagi nglayout.initialpaint.delay tu, korang letak 0

Kemudian restart Mozilla Firefox dan cuba test kelajuannya selepas itu.

Anastasyea : Laju macam kereta F1 tak ? Hehehehe ..

7 comments :

  1. info yg bagus..boleh cuba ni

    ReplyDelete
  2. woa~ lajuuuuu ahh.. ada perubahan.. TQ2!!
    huhu~

    ReplyDelete
  3. sekarang dok pakai google chrome...tapi info yang baik bagi pengguna firefox

    ReplyDelete
  4. erkk,, sama je.. mybe bandwidth broadband dh abis kot..hehe

    ReplyDelete
  5. erkk,, sama je.. mybe bandwidth broadband dh abis kot..hehe

    ReplyDelete