#Maxis10 - 14 hari mencari cinta ?

Setelah 14 hari bersama HTC Desire S, akhirnya tiba juga tempoh akhir yang diberikan oleh pihak #Maxis10 untuk buat review smartphone ini. Terasa amat sayang sangat nak 'berpisah'. Cinta ! Ohh .. dah semestinya. Namun itulah hakikatnya. Terpaksa juga menerima dengan hati yang terbuka. Apa-apa keputusan selepas ini. Itu semua terpulang kepada budi bicara Maxis. Kalau ye .. Maxis sudi memberi .. saya lagi la sudi menerimanya ! :D

htc desire s

Kepada pihak Maxis, terima kasih banyak-banyak kerana memberi peluang kepada saya untuk merasai pengalaman yang amat berharga ini. Selain itu, terima kasih juga untuk @fionajitab dan @aprilyim kerana banyak membantu. Tak lupa juga kepada geng #Maxis10 HTC Desire S yang sentiasa memberi sokongan; @Tianchad, @blogrichie, @MrNamie, @broframestone, @TOkhairul, @steveyu85, @ailylrozanna, @qiwenism dan @beliamuda. Dan last sekali .. buat semua ahli keluarga #Maxis10 .. terima kasih banyak-banyak kerana memberi teguran dan tunjuk ajar !

Ok .. sebelum saya menutup post terakhir review ini. Di sini saya nak buat post overal tentang HTC Desire S ini tentang apa yang saya suka dan tak suka dengan gadget yang serba canggih nie.

Kenapa saya jatuh cinta dengan HTC Desire S

1. Rekabentuk yang menarik, nipis, ringan dan senang dibawa ke mana-mana sahaja.
2. Welcome screen .. memang menarik. Masa ON smartphone pun dah buat saya jatuh cinta. Memang ada class !
3. Hasil gambar yang sangat jelas. Boleh zoom kamera, crop gambar dan edit effect.
4. Android ™ OS, v2.3 (Gingerbread) yang sangat laju. Nak melayari internet, facebook, youtube dan twitter 5. memang tak ada masalah.
6. Main game Angry Bird, Guerilla Bob .. memang best !
7. GPS .. setakat nie dah cuba dengan Papago .. memang terbaik !
8. Boleh run banyak aplikasi serentak.
9. Audio & video yang superb ! Boleh tengok filem puas-puas !
10. Boleh guna internet via PC dan buat portable Wi-Fi Hotspot.
11. Bateri Life boleh bertahan sehingga 2 hari. Itu pun kalau anda tak run banyak aplikasi serentak !
13. Card slot boleh upgrade sehingga 32GB

Yang tak suka !
1. Bateri Life cepat habis kalau run banyak aplikasi.


Secara keseluruhan. Memang saya suka sangat-sangat dengan HTC Desire S nie. Semenjak diserahkan oleh pihak #Maxis10, memang tak ada apa-apa perkara yang tak diingini berlaku. Sistem OS .. kekejangan ! Rasanya tak kot. Kalau rasa macam slow sikit .. selalunya saya restart je smartphone nie. Kemudian .. pastinya akan laju semula. Rasanya la, mungkin masa tu tengah run banyak aplikasi. Sebab tu terasa slow.

So, macam mana ? Teruja tak nak memiliki HTC Desire S ini. Kalau dah berkenan, anda boleh dapatkannya dari pakej plan yang ditawarkan oleh Maxis. Memang berbaloi-baloi.

Anastasyea : Keseluruhan .. memang HTC Desire S yang terbaik !

5 comments :

  1. HTC bro selalu kejang je...

    tetapi die pandai restart sendiri he...23x bagus bagus huhu

    erm dah beberapa hari xde HTC nie T-T

    klik link nie untuk ke
    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  2. wah. kalu maxis sudi bg, memang sronok sampai ke langit sembilan la.

    hu, htc ni dah dlm wishlist mutiara, nak beli hujung bulan ni, insyaAllah..

    ^__^

    ReplyDelete