Mudah.my Tiruan | Sila Berhati-hati !

Kalau cakap je nak beli barang murah atau nak jual barang. Tempat pertama yang saya syorkan .. Mudah.my .. sangat-sangat mudah. Mungkin sebab itu la .. ramai yang suka menggunakan perkhidmatan kat situ. Kawan-kawan saya pun .. ramai yang selalu gunakannya laman ini. Saya pulak .. hehehe .. tak biasa. Tengok tu .. ada la.

mudah.my

Ok .. bebalik kepada mudah.my. Pagi tadi saya terbaca mengenai email palsu Mudah.my nie kat blog iedaluvsham. Kalau tengok sekali imbas. Memang orang tak sangka nie email palsu. Lepas klik .. mula la minta password dan sebagainya.

Jadi .. kalau anda pun dapat email sebegini. Sila berhati-hati. Tengok dulu .. link email tu ke mana. Contoh macam email ini. Link tu pergi ke http://www.mudah.my.mudahmy.net. So .. memang dah sah-sah link penipu. Jadi baik delete je.

Dear Mudah user Recently our servers suffered irreparable data loss. To continue using Mudah.my you are required to confirm your personal details

You have 24 hours to click on the link below and confirm your details. Failure to provide the necessary data will result in account suspension and you will not be allowed to use Mudah in any way

Continue

Thank you.
Mudah Team

Anastasyea : Tak ada kerja lain betul si penipu nie .. asik nak TIPU orang je kerjanya !

14 comments :

  1. betul tu,mudah.my semua ada
    tapi lately ni bnyk kata ramai scammer dalam tu,kena be careful,tapi genuine seller ada jugak

    ada hantu tau abp malam tadi

    ReplyDelete
  2. woohohohoooo~~ bahye ni..bahye... saya gune mudah tuk iklan umah sewa la besenye... kekadang men klik je emaill... aish~ kene check betul2 ni...huhuhuuu~~

    ReplyDelete
  3. ISK.. SEMAKIN RAMAI PENIPU SEKARANG NI.. TERIMA KASIH INFO NI.. KENA SEBARKAN NI..


    JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
    JOM KE: ALL IN ONE

    ReplyDelete
  4. grrr! bahaya ni.. elok jangan pandang langsung email yang berunsur spam mcm ni..

    mintak paswordlah apalah -.-'

    ReplyDelete
  5. memang mudah jual barang kat situ... tapi baik join contest.. hehhee
    jangan lupa join Contest Lumayan Teka Bunga Blogger Shakiddo

    ReplyDelete
  6. dlu sy dah penah kena sekali ..mmg tobat la nk perrcaya ngn jual beli thru online ni..better cod je..habis cerita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, btol. cara Cash On Delivery lg slmt. Wat pe ada Pej Pos lau x nk gune. kan? kan? kan?

      Delete
  7. byknye site tiruan. nak2 maybank2u.

    ReplyDelete
  8. ish ish ish..macam-macam cara nak tipu. Saya tak penah lagi guna mudah.my ni..penah masuk website ni 2,3 kali je.. :) thanx bagitau..

    Jom baca ni: Ruangan "Cantik dan Sihat bersama Dr. Rushmini Maris Ismail"..
    Jom baca ni: SK-II Beauty Skin Care Pitera Products..

    ReplyDelete
  9. mcm real jaa emel tu.. slalu sy dpt emel palsu banking, huh...

    latest en3: pinjam seterika ajaib sat na

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. bkn kat mudah.my jew kita kene brhati2, kat mana2 pun dlm dunia ni kita kene selalu hati2. waima ngan ank is3 skali pun hatta ngan diri sendiri juga coz kdg2 fikiran dan hati nurani kita pun slalu menipu kita. brg2 yg x berfaedah pun kita beli jg, last2 bila balik rmh buang dlm tong sampah jew, membazir.... nak2 bulan Ramadhan.... ha3... jngn slhkn sesaper.... ha3. coz kita mmg suka d TIPU

    JOM SINGGAH di Terminal Agribisnes Negara (TEMAN) Kota Bharu pada 1 - 5 Mei, 2012.
    tel: 097459200

    ReplyDelete