#Maxis10 - Apa yang best dengan HTC Desire S

Setiap smartphone .. mesti memiliki keistimewaannya yang tersendiri. Macam HTC Desire S yang Maxis bagi pinjam nie .. kelebihannya ada pada 'SENSE'nya yang tersendiri.

HTC SENSE

Antaranya yang best;

HTC SENSE

1. Matikan panggilan telefon.
Kalau ada panggilan telefon masuk. Lepas tu tak nak jawab. Tak perlu klik sana sini. Hanya perlu terbalikkan telefon dan panggilan tersebut akan dimatikan.


htc desire+s inside handbang

2. Panggilan penting !
Sekiranya anda tertunggu-tunggu panggilan dari yang tersayang ataupun rakan-rakan anda. Lepas tu terlupa nak keluarkan dari handbag. Anda tidak perlu bimbang. Apabila ada panggilan masuk. "SENSE" HTC akan secara automatik meninggikan volume sehingga ke tahap maksimum. Dan apabila anda mengeluarkannya dari handbag .. volume tersebut akan kembali ke volume asal.

HTC SENSE
lepas nie dah tak risau 

3. Hilang arah panduan
Sekiranya anda tersesat didalam hutan ataupun bandar .. dan tidak tahu, jalan mana yang perlu anda ikuti. Dengan HTC Desire S, anda tidak perlu risau kerana ianya telah dilengkapi dengan peta yang diselaraskan dengan kompas.

4. Screen yang tahan lasak.
Tak percaya. Tgk video nie !
HTC Desire S juga dipasang dengan screen Gorilla Glass, sama seperti HTC Incredible S. Nak cuba .. memang tak berani. Jadi tengok je la !

5. Masa dan cuaca
Bila pergi melancong ke luar negara. Sampai sana .. tengok jam dah tak sama. Kena setting semula. Tetapi .. dengan HTC Desire S, segalanya mudah. Anda boleh melancong ke mana sahaja. Tak kira Afrika ataupun Antartika .. Pasal setting pada jam dan keadaan cuaca .. tak perlu risau. Ianya akan dikemaskini secara automatik setiap masa.

Anastasyea : Nak tahu lagi apa yang best dengan HTC Desire S nie .. kena pegang sendiri lah ye !

8 comments :

  1. htc sense so far adalah yang terbaik berbanding UI gajet android lain ;0

    ReplyDelete
  2. Wah...

    Bro belum try yang 1st & 2nd.. sebab bro selalu buat dlam silence mood n bro cepat angkat tepon if sedar huhuhu

    nie pun baru lepas hard reset, coz ade prob.. if xok jugak.. mgu depan nak g tukar baru

    klik link nie untuk ke
    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  3. tasyea amik pakage from maxis ke?line tenet maxis ok ke?ni sebulan bape?

    ReplyDelete
  4. waaaahh.. bagus laa sense cam tu.. nak silentkan, terbalik aje.. heheeh
    Cashout Nuffnang Pertama! | ChurpChurp macam mana?...

    ReplyDelete
  5. jemputan khas untuk anda dari KAMI. jom join teka-teki. :)

    http://www.kamihidup.com/2011/04/teka-teki-rm10.html

    ReplyDelete
  6. wah,dahsyat gak tipon ni ek...lain dari yang lain

    ReplyDelete
  7. singgah bc n3 d sini...

    singgah2 la disini

    http://akutetapaku85.blogspot.com/

    ReplyDelete