Rindu gaduh dengan Chokilala

Emm .. macam mana nak describe tentang perkara ini. Tapi memang saya rindu nak gaduh dengan Chokilala. Tanpanya .. saya mungkin tak akan berada di rangking ini sekarang.

chokilala sahabatku

Dulu masa mengenalinya .. saya bergaduh besar. Siap bagi komen kaw .. kaw. Tapi akhirnya saya sedar. Tu punca salah faham saya. Jadi tak nak gaduh² .. berterusan. Terus saya delete post tersebut.

Peristiwa itu memberi impak besar kepada saya. Masa tu rangking Alexa Chokilala  .. dalam 1000 ke bawah. Jadi saya gelar blog beliau sebagai .. 'blog otai'. Blog ini pula .. sebab baru nak bertapak .. so memang berjuta. Jadi saya tanam azam .. sebelum hujung tahun .. saya akan kalahkan rangking blog beliau.

Saya tahu .. saya boleh lakukan dengan lebih baik lagi. Tak kisah la dia guna Wordpress dan saya guna Blogspot. Tapi kalau berusaha .. pasti boleh.

Jadi hari nie. Selepas hampir setahun .. tak bertegur sapa. Saya hulurkan salam buat beliau dan perkenalkan kepada anda semua .. dia lah yang mula² menaikkan semangat saya untuk terus berjaya.

Anasatsyea : Terima kasih .. Chokilala. Anda sahabat saya .. selama²nya!

10 comments :

  1. sOnOk dapat sahabat yg mcm tue. ia amat bernilaikan? kena belanja dia mkn tue! huhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. semangat kekawanan..
    tak lupai jasa2 baik kawan...

    ReplyDelete
  3. caiyok!! sekarang blog ni pun meletop!! alexa bawah 800 dah kat m'sia.. hehehee

    ReplyDelete
  4. actually.. kwn blogger pertama sy ialah chokilala.. hehe.. sebab dia yg paksa sy buat blog.. masa tu rajin lepak kat sbox blog dia jer.. 2 stengah thn yg lepas kot..

    ReplyDelete
  5. hahhaha.. teringat zmn dulu ek... kita dr zmn yg sama tp awk sgt berjaya skang... good job... nmpk smgt tu...

    zmn dengan chokilala, topotato, x-po, noktahitam... sapa lg ntah.. hahaha.. sume dh maju skang... seronok tgk.. rs nyesal pun ad sbb tm tu x serius dgt blogging :)

    ReplyDelete
  6. semangat yg tinggi...alhamdulilah...terukan bersahabat

    ReplyDelete
  7. dah buat post khas mintak maaf ke belum kat choki lepas buat entry tu?

    ;)

    ReplyDelete
  8. Mana semua blogger tu ? Topotato chokilala.. Rmai lg

    ReplyDelete