PageRank Blog Anastasyea Naik PR2

Baru je semalam saya check PageRank (PR) blog ini .. masih lagi kosong. Hari nie bila terbaca PageRank blog dauspozi dan naik PR3, tanpa melengahkan masa . terus check sekali lagi kat pagerank checker. Alhamdulilah .. ada peningkatan. Naik ke PR2.

google pagerank explained
PageRank dikatakan mampu pengaruhi kedudukan link pada muka pertama Google search

Sebelum ini .. pernah juga terbaca kat blog denaihati pasal Google nak buat operasi besar²an seawal penghujung bulan Januari 2011. Tak sangka .. memang betul. So .. happy sangat². Akhirnya .. naik jugak PR blog anastasyea dari Pr0 ke PR2.

pagerank blog anastasyea

Semalam .. bila kecewa dengan result PR yang masih kosong. Ada la cadangan nak apply ComLuv kat blog nie. Tu pun bila terbaca ComLuv mampu menaikkan PageRank sesebuah blog. Betul ke tak tu .. tak sure la pulak sebab tak ada experience sangat dengan ComLuv nie.

So far masa test ComLuv dengan IntenseDebate .. kat blog dummies .. nampak macam OK je. Tapi bila dah try uninstall .. baru tahu .. yang komen² ComLuv dekat post blog tu akan hilang sekali. Jadi .. kalau nak guna ComLuv .. kira kena guna sampai bila² la. Tak boleh hari nie pasang .. esok nak buang. Nanti tak pasal² semua komen yang ditulis kat post tu hilang. Selain tu kalau nak uninstall ComLuv, disarankan supaya tak delete akaun IntenseDebate kerana data² komen tersebut masih tersimpan kat situ. Mana la tahu .. in case kalau² nak pasang balik ComLuv.

Anastasyea : Salah satu target untuk tahun 2011 dah berjaya .. sekarang tinggal lagi enam.

37 comments :

  1. caya;lah akak....hrp2 pasni jadi 10 lah...hek2....

    jom singgah blog saya

    http://zubir5588.blogspot.com/2011/01/jom-join-my-new-friend-of-blogger.html

    ReplyDelete
  2. wah,,tahniah anastasyea..blog saya 0 lagi..huhu

    Latest Entri :
    Iklan Nuffnang Mencantikkan Blog

    ReplyDelete
  3. tahniah dah naik PR2 next mesti naik PR3. Di denaihati.com ada banyak tips tingkatkan PR ni

    ReplyDelete
  4. salam kak anastasyea, mcm mane nak check tu?.. nak tahu juga.. :)

    ReplyDelete
  5. salam..
    ermmm..banyak tu..
    tahniah..!!

    ReplyDelete
  6. Tahniah dapat PR2. Teruskan tulis post-post yang menarik supaya orang lain link ke sini. Lagi banyak link-in lagi cepat PR naik.

    ReplyDelete
  7. mcm mana sebenarnya nak naikkan page rank ni?

    ReplyDelete
  8. @ctferozzDari apa yg saya baca .. ianya berkaitan dengan backlink. Lagi banyak backlink .. lagi tinggi PR blog tersebut. Lagi satu .. kena tengok jugak dari mana backlink tu datang. Kalau dari website yg dah dipercayai oleh Google seperti wikipedia. Lagi bagus!

    ReplyDelete
  9. congrats.. n tengs share info nie.. (^-^)v

    ReplyDelete
  10. dulu DJ PR3,
    dah tukar domain, PR0

    rasanya tahu apa faktor dia, sb bg backlink pd org PR rendah..tp xperlah, xkisah..asalkan masuk google udah..hehe

    tahniah ya..u deserve it! memang rajin

    ReplyDelete
  11. ye... pu3 dah check tapi google pagerank. lepas nie nak check pagerank checker mb lain ker.. tq kak anastasyea.. :)

    ReplyDelete
  12. blog saya dapat 3.. apa maksudnya tu?

    tak paham~

    ReplyDelete
  13. Tahniah dah dapat PR2,
    saya dari PR1 naik ke PR2,he!he!

    ReplyDelete
  14. congrats sis...LDF buat comment luv tu jugak..tapi xboleh..banyak kali dah cube..

    ReplyDelete
  15. saye punye kosong lagik... huhuhu

    ReplyDelete
  16. tahniah...
    semoga terus di permudahkan hidupme teman :)

    http://assistantlibrarymalaysia.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. emm masih pening2 lalat..wlaucamner pun tetap ikut & test apa saja yg Anas buat...

    Alhamdulillah, cam tak cya juga la.. firts time check,blog PP ni pun PR2.

    Syukur,.. alhamdulillah, berkat ilmu dan tunjuk ajarmu wahai teman.thanks.

    http://assistantlibrarymalaysia.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. salam

    tahniah,,,semoga apa yang diimpikan akan menjadi kenyataan :)

    ReplyDelete
  19. tahniah... ermmm aku ni kosong jer kot

    ReplyDelete
  20. Thanks kepada semua kerana bagi sokongan =)

    ReplyDelete
  21. best siot bukan senang nak dapat pr2 tu aku pon tengah berusaha kearah tu semoga berjaya lah gamak nya ya...[18SX] Polis Rakam Pelacur dalam Keadaan TELANJANG BULAT!

    ReplyDelete
  22. saya pun tak faham macamana mereka pilih pagerank ni. Ada blog saya yang tak pernah blogwalking sebelum ni boleh naik pageranknya. Blog saya yang rajin blogwalking tak naik naik pun?...

    ReplyDelete
  23. tahniah2..bila la agaknye google PR nie nak update lg..tertunggu2 la nie..

    INI BLOG JAMAL

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. YOU ARE SUPERB :)

    Entry Terbaru : http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/10/bikin-dialog-gambar-minah-ni-kalau-nak.html

    ReplyDelete