Buat Duit dengan Youthsays: My First Payment!

Dah tak berapa ingat bila tarikh sebenar saya cash out earning YouthSays tempohari. Tapi rasa²nya dalam penghujung bulan November 2010 gitu. Jadi hari, saya dapat email dari YouthSays, memaklumkan bahawa earning yang saya dah cash out tu, dah masuk ke dalam akaun bank.

youthsays earnings payment
Lepas cashout, kena tunggu sebulan baru duit tu masuk dalam akaun bank.

Jadi sebabkan nak kepastian, saya check la dalam penyata akaun bank. Memang sah ada duit yang masuk. Tapi bukan hari ini .. minggu lepas lagi dah masuk (30 Disember 2010). Nasib baik saya tak check awal². Kalau tak .. sure blurr dan tertanya² .. siapa la yang baik hati nak transfer duit ke dalam akaun bank saya nie.

youthsays earnings payment
screen shot dari penyata akaun bank.

Duit yang saya dapat nie .. tak la banyak. RM51.80 je. Tu pun sebab niat nak test .. betul ke YouthSays benar² bayar kepada publisher macam saya nie. Jadi bila dah dapat tu .. memang conform la YouthSays memang bayar. Tak la macam sesetengah syarikat pengiklanan tu. Janji sebulan .. tapi sampai hujung tahun pun belum tentu dapat. Tapi bila dah bayar macam nie .. baru la bersemangat sikitkan nak berkerjasama! Betul tak?

Anastasyea : Earning yang terkumpul dalam akaun YouthSays saya, sekarang nie pun dah masak ranum. Nampak gayanya .. hujung bulan kena cash out lagi la!
.

20 comments :

  1. wah bestnye..
    nurul ada acc YS, tapi xtau camne nak mempergunakannya..huhu

    ReplyDelete
  2. dulu ade acc youthsay... pastu, sbbkan ade perang dingin dgn someone dlm youthsay tu sendiri, sy delete trus acc tu... nyesal pule... nk join under akak laa.. huhuhu~

    ReplyDelete
  3. hehe. betul ke? tia tinggal 3 inggit lg bru boleh cashout la :D haha...

    ReplyDelete
  4. nak jugakkk!!!
    tapi kite xbole bukak da laman webnyerr,,,nape ek

    ReplyDelete
  5. hehe ok la tu...blh buat shopping jgk tu..

    ReplyDelete
  6. Salam. Tahniah sebab dah boleh cashout! Akaun youthsays Ikhwan baru seciput cent. Kena tunggu tahun depan la jawabnya.

    Senarai Syarikat Pengiklanan di Malaysia Part 2

    ReplyDelete
  7. @Pearl Kaz Saya mengalu-alukan .. =)

    @TIA Tak lah banyak .. tapi ada la.

    @Finaz Jaafar Tengah update server YouthSays kot .. nanti try lagi. Mesti boleh!

    @MrS. F!zA Tak lah .. tapi nak guna untuk perancangan lain. =)

    @k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. Insyaallah .. nanti ye!

    @Ikhwan Kena belajar lagi macam mana nak promosi benda tu ..

    @black_mel Terima kasih Black.

    ReplyDelete
  8. wah2...syok nye dapat duit da...huhuhuhu~~hurm, masyuk2!!

    ReplyDelete
  9. wah...another way to earn money..he he he he he..
    tapi tak tahu camner nak join

    ReplyDelete
  10. cmne nk men ek bnde ni kak??mnx tnjuk ajar ckit...ngee

    ReplyDelete
  11. mcm nuffnang ke?malaysia punye ke?

    ReplyDelete
  12. @munster Macam ChurpChurp (adik tiri Nuffnang).. tapi nie lebih OK dan senang nak buat duit. Oh .. semestinya produk Malaysia. =)

    ReplyDelete
  13. eh.. cmne ek nk jd 'downline' akak ni? nk click mana? kalo sy trus sign up kt website dia, mcm tak best plak.. alang2 kita tolong menolong la.. hihi. kalo akak ade link, bg sy tau.. :)

    ReplyDelete
  14. @Pearl Kaz Kan ada link YouthSays kat situ .. klik dan daftar je la .. =)

    ReplyDelete
  15. Saya dh cash out jugak...
    skng tengah cari lg 5 ringgit nk cash out youthsays....


    Pendapatan & Bonus ASB 2010

    ReplyDelete
  16. try nak register tapi xleh masuk la pulak

    ReplyDelete
  17. waaaaahhhh.... ini tahun ada masyuk lagi ka? :)

    ReplyDelete