Hanis Zalikha .. Blogger Paling Pantas Dalam Google Zeitgeist 2010

Baru² nie .. Google Zeitgeist telah mengeluarkan senarai Fastest Rising People 2010 dilaman web rasminya. Antaranya adalah Hanis Zalikha .. seorang model, penyeri twitter dan blogger terkenal.

Mula² tu .. saya tak berapa heran sangat Hanis Zalikha boleh tercalon. Maklumlah .. dengan kerjaya sebagai seorang model yang mempunyai wajah eksotik ditambah lagi beliau juga seorang blogger .. memang senang² .. boleh tersenarai dalam engin carian Google. Tengok la follower beliau kat laman rasmi Facebook, Twitter, dan blogger .. memang tip top.




Fastest Rising People 2010
01. Maher Zain
02. Justin Bieber
03. Luna Maya
04. Din Beramboi
05. Lady Gaga
06. Hanis Zalikha
07. Lee Min Ho
08. Adam Lambert
09. Siti Nurhaliza
10. Paul Tan

Tapi yang menjadi kemusykilan saya .. kenapa beliau tersenarai sedangkan lebih ramai pelakon, penyanyi, pembaca berita dan  radio, ahli politik dan lain-lain lagi tokoh terkenal di Malaysia yang aktif sepanjang 2010. Kenapa? itu persoalanan saya .. Jadi bila difikir² kembali .. baru saya teringat mengenai gambar Strategi SEO yang saya perolehi dulu.


Ooo .. mungkin ini sebabnya. Hanis Zalikha memang seorang yang suka menggunakan Facebook dan Twitter untuk beramah mesra dengan peminat²nya. Paling kerap .. Twitter. Sehinggakan OhBulan! menyatakan ..

"Hanis Zalikha gemar melawak dengan kami, selain kerap menghantar tweet rage, yang mengelikan hati. Contoh, Hanis pernah mengarut pasal pizza hut, funny dow!"

ANaSTaSyeA : Jadi gunakanlah Facebook dan Twitter dengan sebaik²nya

32 comments :

  1. caya lah hanis zalikha ni..siti pun kalah ngan die..he..
    tp dia memang bagus kt twitter..byk informasi gak dia kasi..

    ReplyDelete
  2. tak lama lagi cik Anastasyea la pulak..kih3...

    bg sy..lama masanya.....

    ReplyDelete
  3. ANaSTaSyeA ada twitter x? nak follow nk follow..hehe

    ReplyDelete
  4. Bgs2...Ini adalah contoh org glamer yang menggunakan twitter dan FB dgn bijak..Bukan cam sesetgh artis...tau nak bergaduh je kat twitter...Mmmmphh...

    Aku perasan nama Din Beramboi lagi byk org google dr Dato' CT kan...Hehehe

    ReplyDelete
  5. blog hanis mmg best..lucu+informasi+dsb..

    ReplyDelete
  6. @Amirull Izzat Harap2 .. masin la mulut awak =)

    @Gee Jah Noor ada .. twitter anastasyea .. http://twitter.com/anastasyea_aida

    @AdiaLuze Betul tu! Saya sokong dengan pendapat anda!

    @tigrismalaya A'ah .. =)

    ReplyDelete
  7. mak aih.... hebat siti pon jatuh menjunam. ni kaki Online je.artis2 on9 sempat2 pki nset je.. heheh..

    ReplyDelete
  8. salam anastasyea... thanx berkunjung ke blog saya... salam perkenalan...

    ReplyDelete
  9. lawa ek orgnya..sure jadi rebutan.hehe

    ReplyDelete
  10. salam cik anastasyea.


    Hanis Zalikha seorang blogger yg hebat..

    ReplyDelete
  11. wow..hebat nyer...hebatnyer rambut beliau...

    ReplyDelete
  12. peh.. mantap tu.. entah bila la baru ade nama sendiri tersenarai kat situ yer. hahaha..

    ReplyDelete
  13. dia model dan blogger.. sebab tu lah.. kita ni orang biasa dan blogger memang susah nak masuk rank..hehe

    ReplyDelete
  14. @Izzat Aziz Mungkin .. tp banyak lagi nama2 besar cth aznil haji nawawi .. ada blog sendiri, facebook sendiri .. peminat ratus beribu .. tp tak ada twitter. =)

    ReplyDelete
  15. selalu promosi dan update netry mmg cepat naik.. :)
    lg2 muka cun.. huhuhu

    ReplyDelete
  16. agree dgn sop..muka chantek..selalu pomote blog..bgs la effort dia

    ReplyDelete
  17. Info yang baik dan dapat di jadikan contoh

    Dengan mengatasi permasalahan yang kecil; maka, kita dpata mengatasi permasalahan yang besar.

    Salam

    Ejawantah's Blog

    ReplyDelete
  18. salam.

    tq for the info. nk tmbh sket pak nil ada twitter akaun dan sgt rajin berinteraksi dgn fans di twitter gak follow http://twitter.com/aznilnawawi

    ReplyDelete
  19. @Sue Mohamad Maaf .. saya ingatkan pak nil tak ada twitter. Pernah search .. tapi tak pernah jumpa. =)

    ReplyDelete
  20. rajin btol anastasyea kaji SEO. tp yg kelakarnya ada sebilangan so-called otai bloggers yg anti org yg into SEO dan accused sesapa yg kejar ranking adalah sebab profit semata-mata. aku x faham apesal org2 camni suka sgt rage bloggers lain.tujuan dorang blogging just nak kutuk org ke?dorang ni mmg kelakar

    ReplyDelete
  21. @Dark Half Setiap orang ada pendapat masing2. Saya hanya memberi pandangan. Terpulang kepada pembaca untuk ikut atau tak.

    p/s: Kan bagus kalau kongsikan ilmu yang diperolehi. =)

    ReplyDelete
  22. fuyoo, hebat2 :D

    jom undi utk support kawan2 blogger

    http://devilviernes.blogspot.com/2010/12/undian-blog-pilihan-msia-2010.html

    ReplyDelete
  23. wah2..entry nie best..
    cayalah kan..pdhl blogger je

    betul laa..klu artis2 kita kat twitter asyik nak bergaduh je..
    tp sesetengah je laa...
    hhee

    ReplyDelete