Peraduan Reader Digest .. Penipuan atau Benar?

Hari ini saya dapat Peraduan Reader Digest. Mula² tu seronok gak. Ingatkan nak join. Tetapi bila tanya pendapat kawan² .. diorang cakap tak payah. Sebab peraduan Reader Digest nie lebih kurang macam peraduan Gores Dan Menang. Ehh .. betul ke?. Dah diorang cakap macam tu .. bila baca balik terms yang disertakan. Nampak macam betul je. Dah mula ragu² samada betul ke tak peraduan ini.

Peraduan Reader Digest
Penipuan Reader Digest!


So, untuk mendapatkan pengesahan yang lebih jelas. Saya cuba search kat internet tengok pendapat dari individu² lain yang dah menyertai peraduan ini.

Keluhan 1: "sama la cam su dulu. Hubby bukan main seronok lagi maklumlah dah dapat kunci kereta dan tinggal lagi beberapa step je lagi nak menang kononnya. Tapi sebelum tu rabak jugaklah poket, sebab kena beli buku speak better dan bermacam buku lagi tu belum campur dengan tawaran yng lelain tu..hancus...akhirnya hampeh...x continue sebab dia minta beli barang yg reganya...alahai....semput"


Keluhan 2: "dia tak tipu ko..yang tak tahan tu...setiap kali nak borang peraduan,,,kene beli barang...setiap kali nak masuk peraduan dia..kene beli barang..menyampah tul ..abis beribu duit..menangnya tak...saguhati pun tak dapat..barang punyalah mahal gila.....tak usahle masuk..membazirkan duit aje"

Alamak .. betul la. Memang banyak yang tak puas hati dengan peraduan ini. Ada yang dah habis beribu² semata² nak memenangi peraduan tersebut. Menurut mereka, masa mula² join memang la tak suruh beli apa². Tetapi bila dah masuk peringkat demi peringkat peraduan. Reader Digest akan meminta peserta untuk membeli kamus, CD ataupun melanggani majalah Reader Digest untuk tempoh setahun dan banyak produk lagi bagi memastikan mereka terus layak untuk memasuki peringkat seterusnya.

Keluhan 3: "bb dulu pernah subscribed RD ni tapi sekali sampai satu peringkat tu (bab dia nganto peraduan and kunci spastik tu memang irritating sunggoh!), bb dah tak tahan lagi. baik beli kat kedai mamak.

masa memula langgan dulu dia ada post satu buku yang kira macam novel la tp dia compile dari 4 author. then bb pun excited la dapat buku free. ingatkan RD saje2 sent nak buat pahala. takda pun notice suh bayo ker aper. skali next datang lagi satu buku...bb pun excited lagi la dapat buku lagi...bulan depannya datang bill suh bb bayo yang merah tu harga ratus2 gak. bb pun tensen la sebb bb tak pernah order..pastu komplen dekat one of their staff melalui email.

rupanya masa 1st book tu, dia nyer peraturan, kalo bb tak notify dorang (call dorang or ape2lah), dorang akan assume kita nak 2nd book and yang ni kena bayo. kalau kita tak mau, kita kena call dorang masa dapat 1st book. setau bb, tak ternampak pun peraturan tu tertulis kat bungkusan tu. ish..terus bb stop after 1 yr subscription. melecehkan hidup ku jer!"


Dalam setiap surat yang dihantar tu .. memang Reader Digest tak memaksa pengguna untuk membeli tetapi mereka cuba mempengaruhi dengan tawaran hadiah yang lumayan. Siapa yang tak nak kalau diberikan ratusan ribu secara percuma. Jadi bagi yang terpedaya .. pastinya akan terus melanggan walaupun tidak menggunakan produk tersebut.

ANaSTaSyeA : Nasib baik ..

350 comments :

  1. ciklinn rasa tipu.. sbb ciklinn terikut2... setahun jugalah kejar.. tapi hampeh.... huhuhu sejak tu merajuk dah dgn readers digest ni

    ReplyDelete
  2. eh..kite pom dapat la mende nih...rase-rase nye tak pernah pom join..tetiba je hantar surat cakap leh menang duit ribu-ribu...nasib baik x layan..haha

    ReplyDelete
  3. Isk isk isk..tak tau le pulak..dapat gak ari tu tapi smpi kat tgn da lambat da,so mmg tak consider nak ikutle..

    ReplyDelete
  4. uihh... kuman pun baru dapat benda nih 2-3 hari lepas... ingat nak buat entry gak pasai ni.. tpai nampaknya dah terjawab la.. so nasib baik tak join lagi.. tapi Reader Digest nih memang best baca untuk improve English.. bahasa dia santai dan simple... tools yg kuman guna lama jugak nak blajar english dulu

    kuman "Warkah Sedih Seorang Bapa.." Entry

    ReplyDelete
  5. jangan join oeraduan nih. ciskek pernah join contest nih. penipu besar lah reader's digest nih.

    ReplyDelete
  6. nasib baik jey x baca reader digest

    ReplyDelete
  7. uihh
    reader digest pon menipu gak eeeeeii
    adeyhh

    ReplyDelete
  8. I sememangnya tk pernah percaya dengan Readers Digest ni...

    ReplyDelete
  9. xyah ikut la peraduan tu sis (:. sy dah penah dpt lebih dr 5x promosi mcm tu. dr email ade. dr pos pun ade. punye nmpk real, siap ade kunci lg.. tp tu la.. mmg bende tu, klu nk ikut kene beli itu ini dlu. so bek xyah kn. membazir je.. =)

    ReplyDelete
  10. Emm betul tu. Memang menyusahkan. Daripada join peraduan mcm nie. Baik duit tu buat simpan lagi bagus.

    ReplyDelete
  11. my dad selalu dapat benda ni sebab subscribe reader's digest setiap taun. benda ni memang setiap bulan dia hantar sampai dah naik boring tengok. rasanya pernah nampak one reader from malaysia yg komen pasal ni kat reader's digest column tp nothing's change.
    sorry terpanjang komen

    ReplyDelete
  12. lama dah RD buat cmtu..
    mama mumun pun dulu punya la kene beli sana beli sini..
    tp nasib ler baik kitorg suke buku..
    nah sudahnyer di rumah dah ada librari.. bukan mini lg tp haha melambak sebab byk sangat.. hehe

    ReplyDelete
  13. Sy pun bbrp kali dpt tawaran cenggini. Mula2 surat bgtau kata beberapa hari lagi kita akan dpt kunci keta. Mmg, selang 2 minggu..dpt laa surat yg dimaksudkan tu. Kunci keta simbolik aje.
    Tp, surat2 cenggitu..sy terus buang aje. Dh tau..bkn senang2 orang nak bagi kita sesuatu yg berharga kalo tidak ada agenda tersembunyi.

    ReplyDelete
  14. tak pernah melanggan R.D tapi macamna tah dapat menang peraduan ~ salinan kunci kereta ~ kalau bagi betul2 tak pe lah..haha..

    tapi biasalah banyak dengan syaratnya..buat tak layan je..

    :-)

    ReplyDelete
  15. hehehe..
    pernah gak dapat kalau x silap, hujung tahun lepas... siap ngan kunci kereta tu. Tapi pakat dok gelak ramai2 dalam staffroom... Nonsence!

    jgn mudah percaya...

    ReplyDelete
  16. ayah saya pon pernah kena kak...banyk buku kena beli..kalau tak nak beli nanti dia hantar lagi barang dan suruh bayar...germ ja...bukan murah, tapi mahal setiap buku yg kena beli tue...adoiiii

    ReplyDelete
  17. reader digest???..serius ke?
    hmm dulu family telor siap langan lagi reader digest..hmmm baru tahu

    ReplyDelete
  18. my hubby pun pernah dapat offer macam tu...heh..heh...
    nasib baik tak terbeli, semata-mata nak dapat duit ribu raban..

    ReplyDelete
  19. Mmm...ade kawan yang terpengaruh dgn RD ni. tapi rasanya dia stop bila kn beli bkn2... tapi sy suka stail akak yang bt kajian dl. Spatutnya kena bt cm2 dgn ape2 peraduan...

    ReplyDelete
  20. benda ni semua menipu. saya pernah kena. hukkk.

    ReplyDelete
  21. hmm...mmg excited giler dpt kunci keta tu dulu...tp sbb bz sgt xsempat layanzz. Thnx 4 sharing this article ;)

    ReplyDelete
  22. hurmmm..abah rara pon da penah join..tp dyeorg tipu la...contest nie juz nakkan kite suh beli buku dye byk2,....tp hadiah tade pon...ampes

    ReplyDelete
  23. heheh..zaman sy sekolah dulu..ayah selalu langgan RD..oke la nak baca..join contest tu tak pyah la..buang masa saja.. :)

    ReplyDelete
  24. reader digest da bankrap la...
    my lectrer ckp...

    ReplyDelete
  25. Setuju dgn pendapat akhir Anastasyea tu - RD tak tipu cuma gunakan taktik psikologi utk pengaruhi org sertai pertandingan yg diorang anjurkan.

    Personally, saya nasihatkan sesapa yg dapat tak payah lah join.

    Tapi saya suggest sesapa yg nak dapat banyak General Knowledge, lawak, cerita motivasi utk baca RD. Tak perlu melanggan. Beli aje kat kedai. :)

    ReplyDelete
  26. saya tak pernah join benda2 macam ni.huhu tu yg xde pgalaman tu :)

    p/s latest entri krayonjingga:
    Sejarah Zip YKK
    Awek HOTSTAF!!!
    Aku Tak Gentleman?

    ReplyDelete
  27. ehehe..xtau la kwujudan peraduan ni..
    nampak sgt cik xbce RD..hehehe

    ReplyDelete
  28. bertahun2 dah mende ni ade...
    siap bagi model kunci kete tau...
    semata2 nak kita join benda ni...

    abaikan je...semuanye menipu kita...

    ReplyDelete
  29. ray juga pernah mangsa...hahaha

    hantar buku dulu...bill dtg kemudian

    nak tau bila ray kena menda ni?

    10 tahun yg lalu. xsangka ramai yg terkena sehingga skrg..hahaha

    ReplyDelete
  30. dah dapat beberapa kali dah benda macam nie..malas nak layan :D

    ReplyDelete
  31. pernah juga dapat dan try..tapi separuh jalan jer sebabnya tiap kali dia akan suruh beli barang..mana tahan rege beratus2..last2 stop jer...agaknya kalau sapa yg join dan menang hadiah yg dapat tu sama dgn rege beli barang2 dia kot

    ReplyDelete
  32. exp sy plaks... dh abeh subscription sethn, depa anta complimentary issue selama beberapa bulan plaks then claim rm145.++.... sy plaks, dpt surat tuh terus dibakulsampahkan....per criter tuh? huhuhuuh....

    ReplyDelete
  33. Berapa kali dunia yang ada di depan kita tiba-tiba menjadi gelap pekat,
    Jiwa terasa sesak dan bumi seakan menyempit,
    Namun tiba-tiba semua itu menjelma menjadi kebaikan, kemudahan, dan pertolongan.

    Jika sebuah masalah sangat menghimpit,
    Maka itu tandanya akan segera muncul jalan keluar,
    Dan sungguhnya satu kesulitan tidak akan pernah mengalahkan dua kemudahan.

    Dengan Mengatasi Permasalahan Yang Kecil; Maka, Kita Dapat Mengatasi Permasalahan Yang Besar.

    Sukses selalu.

    Salam ~~~ "Ejawantah's Blog"

    ReplyDelete
  34. betul sgt..mula2 rd kempen pasal contest diorg tu.dalam diam2 (terma tersembunyi) dia pekena kita beli buku2 dia ...tau2 je kita terima buku2 yg kita tak pernah order pun...kemudian bill sampai suruh bayar..tapi rd yg ori mmg berguna sgt sbb english dia best..untuk pelajar2 mmg membantu..

    ReplyDelete
  35. kalau dah mcmtu... xperlu lah kan...
    habis pokai aje..;)

    ReplyDelete
  36. PELANGI pun pernah joi tapi setakat dapat kunci tu je lah, nasib guna alamat kat kuching, memang bising ah family takut kena tipu kan, PELANGI kata, x yah risau, tak ader paper saje nak main2, nasib bijak kalau tak kene tipu kan..hati2

    ReplyDelete
  37. erm memang xboleh caya..dulu mak saya pun sanggup beli macam2 produk reader's digest tapi hampeh..wat bazir duit je..

    ReplyDelete
  38. Banyak betul yang tak puas hati dengan peraduan nie.Tapikan kalau dah tau benda nie tipu dan menjerat pengguna .. kenapa kerajaan dan pihak lain tak ambil tindakan. Selain itu .. ada gak company yg ambil komisyen dari RD. Kalau tak mcm mana anastasyea boleh dapat sedangkan tak pernah melanggan RD sebelum ini. Contohnya mcm yg anastasyea dapat nie .. dari Maybank. Katanya Maybank dan RD memberi anda peluang untuk layak memenangi .. bla... bla .. bla. Haahhh lebih kurang mcm tu la.

    ReplyDelete
  39. hi there...

    xpernah join.. sebb xsuka beli reader digest.. tapi bos kt kalau nak improve english baca je reader digest tu..

    ReplyDelete
  40. sebab..akan ada pihak ketiga yang akan bagi nama dan address cik anastasyea..ada satu contest dulu mcm tu..dia memerlukan third party pick i person to GA the RD..so Rd akan deliverd secara percuma kepada cik anastasyea..lepas itu bergantung pada cik anastasyea samada nak langgan o apa..tapi sebab hadiah lumayan ramai yang langgan.bahan bacaan RD memang bagus.boleh improve eng kita. ;)

    ReplyDelete
  41. ade sorang kawan dulu layan reader digest ni. tapi nasib baiklah tak termasuk 'perangkap cantik' diorang tu...

    ReplyDelete
  42. Owh...Peraduan ni? Yup. Peraduan menipu. Ini cuma strategy readers digest utk tingkatkan jualan buku2 dia. Rating jualan buku2 dia da start naik mendadak dek org2 yg telah tertipu semasa membeli buku2 yg dikatakan wajib dibeli sekiranya mahu ke peringkat seterusnya. But tak dinafikan buku2nya mmg bagus2 belaka. (^.^)

    ReplyDelete
  43. tak pernah ler masuk peraduan ni. tapi member saya ada yg dah terkena. dia guna kredit kad utk langganan reader digest.

    dah bapa kali dia stopkan. tapi bank still dok bayar kat reader digest tu. sian dia. sampai kad dah tak leh guna sekarang ni.

    ReplyDelete
  44. aku pun sama gak baru2 ni dapat bende yg sama..tp malas nk layan sebab ramai yg dah terkena

    ReplyDelete
  45. Apapun, dieorg cuba nak amik kesempatan. Mesti dieorang nak untung jugak dari peserta.Tak gitu?
    Jasa ibu dan ayah tidak terbalas....

    ReplyDelete
  46. saya tak penah caca reader digest..hehehe

    ReplyDelete
  47. mcm ni punya org pn ada eh dlm dunia ni.sib baikle anastasyea selidik dulu tak terburu² kn

    ReplyDelete
  48. mak saya pun pernah terkena jugak..
    sampai habis beratus-ratus..
    macam diorang umpan,
    guna replika kunci kereta la,hadiah rumah la
    last2, mak saya stop camtu je

    ReplyDelete
  49. x pernah subscribe pun.... malas...huhu.. nak bace g library jerr...

    ReplyDelete
  50. tak yah kak , tak yah join
    kami pun tak jadi nak join . HEHE

    ReplyDelete
  51. sy pon belambak je dapat..tp ader ke ORG NK KASIK KETE FREE? itu persoalan pertama..dan WAJEB berpijak xbumi yg nyata...xde org nk kasik kite kreta FREE kan...

    haa..klo tgk brg2 free dia..alahaii..xde la yg berkulaiti sgt..and buku2 yg di offer..leh dpt kat mana2 book store or on9..dah tu palk kate bleh byr 2,3 kali ..x ke drg kite utk berhutang?

    so kite jgn mudah tertipu....berpijak dibumi yg nyata tu lg selamat

    ReplyDelete
  52. Zaman sekarang macam2 cara yg orang akan gunakan untuk dapat untung segera. Jadi kena berhati-hati jangan sampai kita ditipu.

    ReplyDelete
  53. internet memudahkan hidup bila kena caranya :) at least dapat belajar dari pengalaman orang lain kan kan? hehe

    ReplyDelete
  54. Pernah dua tiga kali dapat, tapi tak pernah terbukak hati nak layan. Sebab memang tak berminat.

    ReplyDelete
  55. pendapat akak sama ngan ciklinn :)

    ReplyDelete
  56. tak pernah layan pun benda2 camni sbb sy mmg tak penah pecaye..

    ReplyDelete
  57. tak nak join la kalau cakap blh dpt ribu-riban.
    kebanyakkan cakap kosong.buat rugi duit je

    ReplyDelete
  58. saya pun pernah terima surat mcm ni, tapi malas nak layan. Mana ada org nak kasi senang2 duit banyak mcm tu... dorang mau kita beli majalah mahal tu je, dorang yang untung, menang belum pasti lagi...

    ReplyDelete
  59. hm...

    Nury tak penah la masuk contest RD ni tapi arwah abah N hubby Nury selalu join contest RD. Arwah abah Nury pernah juga beberapa kali menangi contest RD. Sebenarnya bukan semua contest dalam RD penipuan. Tengok dulu siapa penaja dan pengajur. Nak mengelak tertipu, cari info dulu sebelum join...

    Nury pernah beli beberapa barang yang dari luar negara yang diiklankan dalam RD, Alhamdulillah semuanya tak ada masalah..

    ReplyDelete
  60. tak komen tapi just ambil pengajaran dari entry ni...:-)

    ReplyDelete
  61. tak perlu lah sertai peraduan RD ni. ini satu bentuk baru marketing dan selling products saja. dikaburi dengan tawaran wang ribuan ringgit. kita ni mudah lemah kalau dijanjikan wang ribuan ringgit tu. memang betul ada yang menang, tapi dia seorang sajalah yang menang. dahlah kena beli buku, yang kita tak nak pun. harganya pun bukan murah. baik guna duit tu beli buku yang lebih kita perlukan.


    Terbaru di blog saya "Kenalpasti keperluan mangsa banjir sebelum datang membantu"

    ReplyDelete
  62. anastasyea, hmm better x payah join la eh. takut plak nnt u kena tipu. skarang mmg bnyak kes-kes gini. okey dear? :)

    ReplyDelete
  63. bagus r entri ni..
    byk sgt contest2 yg nipu org nih..
    bior tbukak ckt mate deme yg suke msuk contest2 ni..

    *kunjungan balas :P

    ReplyDelete
  64. I pon ada dpt benda ni! mula2 tu mmg nk try gak.. tp pastu was2 la pulak.. dan akhirnya msk ke bakul sampah!

    ReplyDelete
  65. huhu.
    banyak da org malaysia tertipu dengan benda2 macam ni.
    hope awak x tertipu la dengan peraduan macam ni.
    bayangla siapa nak bagi duit & hadiah lumayan sampai mcm tu sekali.
    kalau ade pun, mst syarikat yg well known punye...

    ReplyDelete
  66. ma hui.....biau btul....RD kan pemes....diorg tlah menyalah guna kan kepemesan diorng nie..

    ReplyDelete
  67. Depavalee not lively like other festivals!

    ReplyDelete
  68. lebih baik tak yah masuk kan.. lau bab2 kena beli2 dulu b4 menang ni mmg tak kuasa nak layan.. lainlah lau beli tu terus dapat, ok la kan.. ini kena berhabis ribu2 baik tak payah..

    tapi tak sangka lak RD pun de buat cmni..

    -fiezaradzi.com-

    ReplyDelete
  69. konsep dia...sape mkn cili dia rasa pedas la. kalo tau blacan tu pedas nape nak mkn? sbb tu kerajaan tak halang cos kompeni ni sgpore.

    dulu akak kita pun kena gak dgn diz buku buat contest...so baik toksah!

    ReplyDelete
  70. tak surela..sbb x penah subscribe RD ni, baca2 gitu je..tp kalau dah ramai yg kata negatif maybe betul la kut..

    ReplyDelete
  71. salam~ sye pun penah kene..

    wuwuwu..dpt kunci kete..

    ayah saya masuk la..lgpun readers digestkn bagus untuk bahan bacaan..

    last2 kitorg tpksa suscribe mjlh tu untuk setahun..br ble stop..
    huh, wat rugi je..

    ReplyDelete
  72. FA da lama kena dgn RD ni... dulu mmg suka baca RD n ntah mcm mana drg blh kim surat contest tu kat FA... mula2 buat jg tp bila da lama makin mahal terus stop je... bila fikir balik dr segi business.. nak dpt RM 250000 tudah semestiny kena kuar bnyk jg...:)

    ReplyDelete
  73. nasib tak join kan.. huh... emnyakitkan hati betul kalau benda2 tipu ni..

    ReplyDelete
  74. yeah, kadang2 tak perasan terms and conditions.

    ReplyDelete
  75. diorang pun send contest2 tu kt saya walaupun saya xpenah langgar rd ni.pelik ah

    ReplyDelete
  76. makin byk taktik nk menipu skrg ni muncul...
    nmpknya, kena lebih byk berhati2 la lpas ni... :)
    btw, thanks 4 info :)

    ReplyDelete
  77. sy pon penah dpt..tpi wat x layan je...sbb tau mn la ada org nak free2x je bg kita menang besorrr..mesti ada yg terselindung di sebalik nya...tu lah kena melabur beriban2x tpi lom tentu kita dpt ke x....

    ReplyDelete
  78. saya x ske masuk peraduan sebab tau da kebanyakannya hanya scam semata..

    ReplyDelete
  79. fuh..nasib tak ekott..ikutkan hati memang nak ikut dah aritu..pasal malas punya pasal..tak tau dah mana pigi tu surat..hahaha

    ReplyDelete
  80. yaa..mmg kne hati2 ngan RD ni..
    parents sy pnah jgk lggan RD ni..dekat 2 tahun lebeh..
    tiap2 bln kirim majalah..novel sastera n ensiklopedia pon dihantarnya jgk...nak bribu jgk habis utk RD sj..
    paling 'best' pnah dpt adiah pon kamera ja..tu pon yg manual fesyen lama..huhu..
    takpayah la caya..

    ReplyDelete
  81. ALHAMDULILLAH..PERNAH DAPAT GAK..TAPI TANYA KAWAN2...TAK USAH PERCAYA..SELIDIK KAT TENET..MMG PENIPU..TIME TU BLUM GLAMER LAGI READER DIGEST NI..TAPI ABG BERMINAT NK ..DIA KATA KALAU LAILA TANAK DIA NK..SO KITE CITE KAT DIA..SIB BAIK TAK TERUSKAN..HIHII..SGT SYUKUR.

    ReplyDelete
  82. salam..
    betul! mmg sia2 je ikut..
    ibu sy pun kene..
    lama2, ibu sy rasa tak sedap hati..
    pastu tak join dah.. :D
    nasib baik ibu sy tak join..
    klu tak kering..

    ReplyDelete
  83. macam2 iklan dan peraduan skrg yg mcm ni..
    xsume la ley dipercayai..
    kalo betul2 ads kat tv ke paper ke baru la ley caye kot..hu3

    ReplyDelete
  84. tak payah percaya benda ni semua menipu. apa2 contest yang kononnya cakap ONE STEP AWAY OF WINNING blablabla takde maknanya. my parents wasted so much money. dont get blinded by these things/scams. kalau betul dia nak bg, dia bg dah. kalau suruh beli buku la apa bala lah baik tak payah.

    ReplyDelete
  85. terus tak langgan dah RD...baik beli satu satu..kredit card bank tu saya cancell...sebab pasal RD dok hntr kunci dn segala macam la

    ReplyDelete
  86. abah saya pun pernah gak join benda ni..
    tapi dah x tahan nak beli brg dia yg hrga mmg bikin pokai punya, so quit la..
    cara dia tarik customers supaya join contest ni sgat baik punya..
    siap hntar replika kunci + cek segala...
    last2 habuk pun tarak...hampeh!!

    ReplyDelete
  87. ada gak kwn2 yg join...tapi x dak ape pon..

    ReplyDelete
  88. kalau dah banyak testimoni buruk pasal peraduan tu, mmg sah la contest tu mengelirukan pembaca.

    so, takyah susah2 join.

    ReplyDelete
  89. Hello all...
    follow my blog ok...
    kalu berminat leh join ni: http://duitringgit.blogspot.com

    ReplyDelete
  90. sekarang ni diorg tenat...segala yg x brapa laku kat sini dilambaknya di negara2 belah kita.kat sini,bila ekonomi teruk mcm ni (1usd=3rm),keje x de,sape nak subscribe magazine,baik pinjam kat public library...mumme selalu buat gitu jer...tapi mumme x sangka la...majalah tersohor mcm ni sanggup jatuhkan imej diorg cenggini...

    ReplyDelete
  91. mcm2 cara diorg nak duit kan...

    ReplyDelete
  92. hye... i bukan pembaca majalah tegar.. lagi2 readers digest ni... so.. peraduan kadang masuk..tp liat nak menang...

    tp kalau dah kena camni.... baek la x payah masuk terus kan??

    ReplyDelete
  93. ni yg dah komen ramai2 ni dah laporkan ke kat pihak berwajib??..bukan apa..kalau kita rasa ini satu penipuan..apa kata yg ramai2 ni buat report pd pihak yg berwajib..sekurang kurangnya x ada lagi yg terkena..sekadar cadangan..

    ReplyDelete
  94. kes lebih kurang cam celcom laa nie..
    bg simcard free..
    katanya leh pakai sebulan free..
    klu tak nak pakai pastu leh call..klu tak pakai langsung card tu pun kira cancel laa tak jadi pakai...

    bila kad tu tak pakai pun, tp next month dah terima bil dari celcom suruh bayo..

    aikk?? simcard pun tak kopek dah kena bayo???
    pastu dpt lagi bil 2nd month suh bayo..

    apehal lak nk bayar?? tak pakai langsung pun,..

    bila x bayar,
    x pasai2 kena blacklist..

    moral of the story

    jgn mudah terpedaya

    huhu..


    deqlis
    http://ellismelia.blogspot.com

    ReplyDelete
  95. HAHAHA AKU JOIN GAK!
    beli barang dia sekali jer...tu pown Rm25 je...
    hahaha dah setahun lebih kowt..katanya nak finalize winner tahun depan....

    still follows with hope n dreams.
    x kisah la just antar jer...
    mn taw rezeki???

    ReplyDelete
  96. betul la tuh. kalo tawaran dia too good to be true maknanya ade something wrong lah tu uhu

    ReplyDelete
  97. Mmg hampeh tul.. Awang pun pernah terkena.. time tu Awang Lower 6 g.. Masalahnya parents awang la dlu yg dpt last2 tau2 la parent awang x pndai BI ni.. so awang baca jak la tuk dorang.. punya la bersemangat nk dpt kan adiah itu la ini la.. last2 shingga stahun lebih duit RM 250,000 dan sebuah kereta lgsung xda. nmpaknya tertipu la.. sian parents awang huhuuhu... wat contest kunun.. padahal lgsung tiada.. betul seperti2 komen2 d atas ni.. habuk pun xda.. HUHUHUH

    ReplyDelete
  98. RD? sy nak baca pun malas..bahse penjajah hakhak

    ReplyDelete
  99. Biasa la tu..jgn mudah trtipu dgn program cam ni...

    ReplyDelete
  100. aida xpenah join semua nie..selalu pinjam member nyer RD jer...heheh.:)

    ReplyDelete
  101. ngarot peraduan RD ni.. dulu ayah sy pun pnah dpt replika kunci keta.. ntah apa2 :p

    ReplyDelete
  102. haa.. naseb baek x ikt yg laen rugi duet beribu2 tue haa.. :)

    pk dl0 kalau nk kuarkan duet. jgn tpdaya dengan segala contest2.. kan? kan? hee. :))

    ReplyDelete
  103. tipuuuuuu... beratus duit ku melayang.... menyesal gilossss....

    ReplyDelete
  104. salam,
    datang n follow u..

    akak pernah melanggan RD ni semata-mata utk contest dorang.. tiao bulan bayar RM8 dan dapat free gift (jam meja)

    rupanya contest ni tipu je... semata-mata nk up kan sales...

    ReplyDelete
  105. I dapat gak tp xbeli pon buku..malas nak layan.hehehe..

    ReplyDelete
  106. sama arr..
    tgh berpikir camner nak pulangkan blik buku yg kita tak nak tu.

    ReplyDelete
  107. my parents penah wat nie dlu... at last.., stop jugak.. bkn dapat ape pun... duk sebuk suruh kite beli barang die yg harge tak msk akal tue.. kih3

    ReplyDelete
  108. my daddy still lagi join this contest...actually for me..its worth...sbb buku2 yg dorg jual tue mmg bagus...the novels given by them pun okay...kami adik beradik blaja B.I....through RD...bab hadiah yg puluh2 ribu tue benar nye, cuba bace T&C kat blakang tue...just hev to buy 2-4 items je...ayah dah byk kali actually dapat cheque from RD...kalau compile ade lah few K dah...so i think its depends on the participant...

    ReplyDelete
  109. hurm, peraduan x serupa bikin....
    bikin panas lagi ada lah...
    harap2 tiada diantara kita yg terkena...

    ReplyDelete
  110. TAK PAYAH JOIN. BANYAK KALI DAH DENGAR ORANG NAK JOIN COZ NAK MENANG TAPI HASIL NYA TAK DER APA2 PUN. KALAU DOK OBER-C TAK PE LAH COZ BAGI MEREKA BENDA2 CAM NI AGAK MURAH.

    SENANG CERITA LUPAKAN LAH. DARIPADA BELI BARANG-BARANG TU BAIK SIMPAN DUIT TU. BOLEH BELI BARANG LAIN.

    ReplyDelete
  111. TAK PAYAHLAH, SAYA PUN DAH DENGAR BANYAK KALI ORANG JOIN BENDA NI TAPI TAK PERNAH MENANG2. DULUPUN PERNAH GAK OFFER NI SAMPAI TAPI BUAT BODOH JER.

    ADA LAGI BENDA YANG BEST. SIMPAN DUIT TU DARI BELI BARANG YANG MEREKA SURUH BELI. SIMPAN DUIT LAGI BAGUS. DAH CUKUP DUIT BOLEH TERUS BELI.

    INGAT DORANG TAK PASANG STRATEGI, DUIT YG KITA LABOR TU BERLIPAT KALI GANDA DENGAN HADIAH YANG KITA DAPAT.

    ReplyDelete
  112. gile menipu RD ni..
    sampai kasik buku tanpa subscribe pastu mintak duit.. cheap way of getting money..

    ReplyDelete
  113. xmenat joen contest...dlu sll belek2 RD kt library j...hehe

    ReplyDelete
  114. Dulu ayah join benda ni.semangat lah.lepas tu malas.blanje macam nak rak tapi belum tentu menang.

    pernah dpt jam je kot.entah btul tu jam reader digest ke tak.dah lupe.

    ENTRY TERBARU: LUAR NIKAH

    ReplyDelete
  115. dulu, hubby pernah dpt replica kunci kereta. memula seronok jugak. tp, bila fikir balik, sape yang nak bg hadiah mcm tu buta2 jer. terus ignore jer..

    ReplyDelete
  116. Salam..saya surekan korang dapat benda ni korang wat report suruh mereka yang berhak siasat biar padam muke die asik kene kan org jer tol tak? saya agak marah kerana ada banyak kes menipu macam ni .lebih2 lagi terkene kepada org2 yang dah tua yg penah kene & sanggup jual rantai emas! kesian kan?..(kawan sy penah bekerja sbagai org dalamlah kiranya "die cakap kesian mana2 yg terpedaya abis duit ribu2 tapi dapat habuk jer")

    ReplyDelete
  117. huh..saya pun dpt..mula2 dpt ats nama org yg sblm nie tnggal di rumah saya..sekali dpt ats nama sendiri plak...memang kagum gak sbbdpt kunci last2 saya masukkan dlm tong sampah coz tkt terjebak...

    ReplyDelete
  118. peraduan tu kat malaysia ke kat mane? huhu

    ReplyDelete
  119. seuma keluhan tu betul,, my dad pon penah join contest tu smpai buku RD pon dh byk kat umah, and recently my brother pon dpt surat psl contest RD n my dad kat xyah la nk join coz dh tau ape akn jd

    ReplyDelete
  120. Wowww..sgt dangerous....mmg licik laa...isk2....

    btw..halloooo..^_^..just drop by...^_^

    ReplyDelete
  121. hehe..memang ape yg bloggers cakap tu betul sume...tak tipu..based on true experience laa..bersemnagat lagi nak wat entry pasal contest rd ni...sape tak tergoda kalo hadiah beratus riban..ye dak? ni sume strategi marketing untuk upkan sales je...

    ReplyDelete
  122. mmg menipu pun...CD lagu yg di jual tu dah la mahal kalo kita g mall pun CD lagu yg sama bole dpt dgn rege rm 5 jer...longgok lg... hubby akak dh stop langgan RD nie, tp smpai sekrg still terima lg surat offer² yg x msk akal

    ReplyDelete
  123. Memang penipu betul.. ntah hape3.. nak kasi kasi je lah ta paya da nk kena ngantor dan beli macam2.. jom boikot rider dages neh..bek kita bace majalah Apo atau ujang balekk

    ReplyDelete
  124. xyah join..wat rugi..family sy pun dlm kategori pmbaca reader digest nih...mmg dpt offer mcm2..tiap2 tahun plak tu..tp sumernya hampeh..ini iklan diorg nk gain extra money dr readers2 diorg...so better xyah join..

    ReplyDelete
  125. macam2 cara orang cari duit sekarang ni kan>>
    ni macam menipu jugak la rasanye..
    kan??perlu di hebahkan ni..
    supaya tak de yang tertipu..
    entah dah berapa ramai yang jadi mangsa diaorang ni..

    ReplyDelete
  126. duit punya fasal...alaa dulu time mula2 kan...bapak mia pun terkene jugak!

    ReplyDelete
  127. a.k.u.z.e.t.i Betul tu .. kerana duit juga .. adik abang, kawan-kawan, sanak saudara boleh bergaduh. So .. berhati-hati =)

    ReplyDelete
  128. RD...erm..pernah gak..ikut..teruja sangat..wah..gelap mata tengok hadiah..tapi..follow punye follow..tak mampu dah..byk pakai wet.. diarg tak tipu..tapi maybe tu cara dierg nak lariskan produk..agaknye..

    ReplyDelete
  129. @Sky Before Pinky Itulah strategi diorang .. offer duit utk buat lebih banyak duit .. akhirnya banyak yg putus asa dan kerugian.

    ReplyDelete
  130. salam anas, sis pn ada dpt gk bru2 ni..mmg cra dorg pikat dgn hntr surat tu meyakinkn,bila bukak kt opis,tnya pndpt kwn yg pnh keja mbb de ckp xpyhla msuk,ni mcm praduan gk..tp kalo nk rase msukla..pstu lau prasan ada pesanan kat situ bunyik 'jgn beritahu orglain awk terima surat ni (kira jgn bincang dgn third partyla) lbh kurg..kalo bnda baik nape jgn bincang?tah pe2 je..
    moral:jgn mudah percaya! sebab xde benda free kat dunia ni skrg..semuanya pakai duit tau!

    ReplyDelete
  131. ayah teruja nak menang kereta.
    jadi, elaun sara diri ku terpaksa dipotong.

    tu yang jadi blogger tu. hehehe.

    ReplyDelete
  132. carilah duit kerana ALLAH.Duit untuk hidup dan untuk beribadat.

    ReplyDelete
  133. tu teknik utk me'laku'kan produk dorang... bahan bacaan reader digest best... dulu parents mel pun langgan reader digest... tapi memandangkan dorang pernah buat kesilapan teknikal... so langganan pun diberhentikan.

    ReplyDelete
  134. RD secara directnya bukan menipu..tetapi menggunakan kepakaran ke atas sikap manusia yg teruja ke atas mende2 mewah..sy pernah terkena melalui email..dengan persembahan flash yg menarik untuk di katakan sy telah memenangi kereta atau pun wang tunai suku juta..dia akan akhirnya membawa kepada pembelian buku yg tak kite guna.

    Pembelian melalui kad kredit..terus sy tutup browser..bln dpn dtg lagi dlm email..sy layan smpi ke beli buku..terus tutup..buku2 tsbt mmg mahal sbb luar negara..so berhati2 lah..

    ReplyDelete
  135. Assalamualaikum...

    Semata-mata nak hadiah yang kononnya hebat, ada juga yang sanggup membeli barang2 yang mahal demi memenuhi syarat... dah terkena baru nak terngadah... Kalau sanggup keluar duit banyak2 tu dengan membeli buku2 motivasi ataupun yg paling baik buku2 panduan ibadah dalam Islam, kan itu lebih membanggakan dari beli buku RD... Yang mengkayakan mereka orang Islam kita juga... ruginya...!!!

    ReplyDelete
  136. sy pn prnh dpt borang peraduan ni sbb ahli enrich..
    mula2 igt nk join tp fkr2 blk..
    xpyhlh sbb mcm gores dan menang..
    pastu no.plat kete dia mcm xlojik je..
    http://matahariku-dcck.blogspot.com

    ReplyDelete
  137. ada gk member yg kena tipu..dia ckp mcm kena pukau je..abis RM2000 duit gaji dia

    ReplyDelete
  138. hari ini saya dapat surat dari reader'digest..dia ambil nama n alamat dalm online.. saya tak pernah langgan pun majalah ni .. tapi nasib tak terkena ..n rasa nk serch juga dalm internt apa komen anda semua.. macam2 manusia ni ,,

    ReplyDelete
  139. salam akak..
    Fiz dapat surat dari Reader's Digest..diorg menyatakan Fiz layak terima Grand Prize RM 200,000

    ReplyDelete
  140. sy br je trima surat semacam cek je sekeping dr readers digest selection. sy x faham sgt la..dia ckp mng rm200 ribu... bila masa sy reg entah la..siap ada no acount RD lg... surat berwarna biru dan blakang kuning..surat open cm tu je..sume dpt cm tu ke?

    ReplyDelete
  141. penipu je kan...saya br je dpt jgk...nsib baca komen korang..tq.. dpt rm200 ribu konon...hehehehe..lawak tol.bila masa saya reg ntah..siap ada no account RD lg.... saya br je col office dia tnya apa ke hal...dia ckp mmg itu peraduan..pas ni akan ada 2 surat meyusul.. lau nak masuk kena reply la surat tu... betol ke? atau kena inform kat dia jika x nak masuk...

    ReplyDelete
  142. saya pon de dpt gak 16 jan 2011.siap 3keping lagi. satu cam cek, satu surat, satu lagi plak ngan senarai pemenang tahun lepas...cek dlm lmn web die betul....camne tu???

    ReplyDelete
  143. pak cik aku pun slalu langan....5 tahun masuk baru dapat hadiah saguhati rm2000 jer......

    ReplyDelete
  144. SENANG JE,
    1. DAPAT, BIAR DLM PETI SURAT SAMPAI LULUH DIMAKAN HARI
    2. SIAT BUANG DALAM TONG SAMPAH.
    3. HANTAR ADUAN KE EMAIL, FB. TWITTER PM.
    TQ

    ReplyDelete
  145. MACAM MANA NI,,
    SAYA BARU CEK EMAIL,, READER DIGEST ADA BAGI CONTEST NI,, SAYA PUN SUBSCRIBE LA,, PILIH KERETA,, BAGI ALAMAT & NO TELEFON AYAH SAYA,, LEPAS ITU READER DIGEST CAKAP DIA AKAN HANTAR SURAT KE ALAMAT SAYA,, KALAU DAPAT SURAT & KUNCI KERETA ITU,, APA YANG SAYA HARUS BUAT?? BOLEH KE SAYA BERDIAM DIRI SAHAJA?? -BUDAK SEKOLAH YANG BODOH

    ReplyDelete
  146. Saya rasa tak salah sekiranya adik abaikan je surat tu nanti. Subscribe bukan bermaksud adik dah menandatangani mana2 kontrak pembelian. Apa2 pun nanti berterus terang dgn keluarga adik dulu. Itu lebih baik =)

    ReplyDelete
  147. cik ayu join utk suka2 je.. mula2 memang le langgan utk setahun. setiap bulan bila dia bg envelope psl contest tu, memang dia akan suruh kita beli satu produk utk mencerahkan lagi peluang kita dpt hadiah. tp cik ayu x penah beli pun.. langgan pun sbb suka baca. tp tahun depan x sambung da kot.. katanya contest tu will be end this january. tunggu dan lihat je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. end this January..? I baru received letter from them early Feb 2012 nie..mana dia cekau my address ni...nak kasi patah2 jari nya...RM225,000.00 knon..

      Delete
    2. haha...i pun dapat...tp x pernah bayar pape... da 2 bln dapat...tp atas nasihat seorang kenalan yang memang da terkena....so saya bior je la....

      Delete
    3. Tu yang pelik, mana diorang dapat adress. Tup .. tup, dapat surat walaupun x pernah melanggan :(

      Delete
  148. Reader's Digest E. COURTNEY, FINANCE DIRECTOR

    RETURN THIS ENVELOPE TODAY AND BENEFIT FROM THE FOLLOWING PRIVILEGES.

    yes - to enjoying 12 issues of Reader's Digest magazine at 17% discount

    yes - to the gift a stylish PIERCARLO D'alessio Watch

    yes - to the opportunity to win maximum allocation of RM220,000 in the Reader's Digest 25th Super Contest

    Yes - to enter the Thank You Prize Contest for the opportunity to win a new car worth up to RM150,000 plus a RM30,000 Express Customer Bonus

    YES REPLY ENVELOPE

    YES i am returning my sheet of cheques and car key inside this envelope. In return i will have the following advantages:
    -receive a subscription of the Reader's Digest magazine at the special price of only RM148 for one, which represents a significant saving of 17% on the current newsstand price.
    -and many more....
    MEREKA KIRIM SURAT BAHAWA KITA ADALAH PELANGGAN RD. MEREKA INGIN MENARIK PELANGGAN BANYAK DENGAN MENGUNAKAN TAWARAN HADIAH YANG LUMAYAN YANG BELUM PASTI ANDA AKAN DAPAT.(MEYUSAHKAN KITA). MEREKA INGIN MENJUAL PELBAGAI PRODUK RD DENGAN MELANGAN SELAMA 12 BULAN DENGAN CARA PEMBAYARAN MELALUI KAD KREDIT.(MAHUKAH WANG ANDA DI CHARGE SEBULAN DALAM TEMPOH SETAHUN?). APABILA ANDA MEMBELI PRODUK RD, INI LAH KONON NYA ANDA HAMPIR MEMENANGI WANG TUNAI SEBANYAK XXXXX TAPI MASIH TAK DAPAT. KERJA GILA, BALIK BALIK MEMBELI, ISI BORANGLAH SEBAGAINYA, MASIH TAK DAPAT. RD HANYA MEMPERMAINKAN KITA DAN HANYA MAHU KEUNTUNGAN YANG TIDAK HALAL. BODOH IKLAN YANG DI BERI HANYA PENYEDAP RASA SEMATA MATA. KITA BUKAN NYA BANYAK DUIT MEMBELI, SEPATUTNYA HADIAH DI BERI PADA PELANGGANNYA MESTILAH JUJUR DAN BUKAN JADI PENIPU. KAMU FIKIR KAMI NI BODOH.

    TERIMA KASIH KERANA MEMBACA.....

    ReplyDelete
  149. Reader's Digest E. COURTNEY, FINANCE DIRECTOR

    RETURN THIS ENVELOPE TODAY AND BENEFIT FROM THE FOLLOWING PRIVILEGES.

    yes - to enjoying 12 issues of Reader's Digest magazine at 17% discount

    yes - to the gift a stylish PIERCARLO D'alessio Watch

    yes - to the opportunity to win maximum allocation of RM220,000 in the Reader's Digest 25th Super Contest

    Yes - to enter the Thank You Prize Contest for the opportunity to win a new car worth up to RM150,000 plus a RM30,000 Express Customer Bonus

    YES REPLY ENVELOPE

    YES i am returning my sheet of cheques and car key inside this envelope. In return i will have the following advantages:
    -receive a subscription of the Reader's Digest magazine at the special price of only RM148 for one, which represents a significant saving of 17% on the current newsstand price.
    -and many more....
    MEREKA KIRIM SURAT BAHAWA KITA ADALAH PELANGGAN RD. MEREKA INGIN MENARIK PELANGGAN BANYAK DENGAN MENGUNAKAN TAWARAN HADIAH YANG LUMAYAN YANG BELUM PASTI ANDA AKAN DAPAT.(MEYUSAHKAN KITA). MEREKA INGIN MENJUAL PELBAGAI PRODUK RD DENGAN MELANGAN SELAMA 12 BULAN DENGAN CARA PEMBAYARAN MELALUI KAD KREDIT.(MAHUKAH WANG ANDA DI CHARGE SEBULAN DALAM TEMPOH SETAHUN?). APABILA ANDA MEMBELI PRODUK RD, INI LAH KONON NYA ANDA HAMPIR MEMENANGI WANG TUNAI SEBANYAK XXXXX TAPI MASIH TAK DAPAT. KERJA GILA, BALIK BALIK MEMBELI, ISI BORANGLAH SEBAGAINYA, MASIH TAK DAPAT. RD HANYA MEMPERMAINKAN KITA DAN HANYA MAHU KEUNTUNGAN YANG TIDAK HALAL. BODOH IKLAN YANG DI BERI HANYA PENYEDAP RASA SEMATA MATA. KITA BUKAN NYA BANYAK DUIT MEMBELI, SEPATUTNYA HADIAH DI BERI PADA PELANGGANNYA MESTILAH JUJUR DAN BUKAN JADI PENIPU. KAMU FIKIR KAMI NI BODOH.

    TERIMA KASIH KERANA MEMBACA.....

    ReplyDelete
  150. sy pun tertipu dng RD nie, so jgn main game nie, nanti kita sendiri yg tangung rugi nie.... sy dah belanja rm8-9,000 ringit untuk setah\un

    ReplyDelete
  151. RD NIE betul2, tipu punye............ jgn main game nie.......nnt rugi tangung sendiri..... dekat rm 8-9,000 utk setahun,,,, habis u punye emas say bye2, dan duduk kat kedai pajak... sampai setahun atau 2 tahun....nanti bayar lagi bunga itu.... saya ada banyak pengalam pasL RD nie....
    so kawan 2 ,jagn

    ReplyDelete
  152. sy pon dpt gak tp masih xpasti sama ada betul ke x rd ni,ade gak search dlm internet yg menang ade yg kata mereka tertip u pon bnyk........terpulang lah kt anda sama ada nk sertai ke x....ni ade komen2 yg saya jmpe kt you tube http://www.youtube.com/results?search_query=reader+digest+scam&oq=reader+digest+scam&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=3&gs_upl=90057l90875l0l93288l2l2l0l0l0l0l221l329l0.1.1l2l0
    dan pemenang2 reader digest
    http://www.youtube.com/results?search_query=reader+digest+2009&oq=reader+digest+2009&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=12&gs_upl=374134l426334l0l429857l8l7l0l4l4l0l173l461l0.3l3l0

    ReplyDelete
  153. baru smpai surat td, nk join tak ni?

    ReplyDelete
  154. saye pun baru dapat gak ni aper nak wat tong sampah tu masih kosong lagi!

    ReplyDelete
  155. sy pun dpt bru je td,,,klu sy buang srt tu x pa ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun buang dalam tong sampah .. hehehe

      Delete
  156. Sekarang RD guna strategi baru hantar hantar surat dulu yg mengatakan kita layak ke contest dan akan email.Lps seminggu email akan sampai siap activation code lagi+ link ke contest tersebut..Ada sapa2 yg pernah dpt email2 nih??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taktik yang nie .. belum pernah lagi la. Yang selalu dapat, melalui surat je.

      Delete
    2. sy dpat yg nie.tp sy x beli buku2 tu.just click to activate code winner list. x smp seminggu, dpat surat agik,kalu nk confirm winner list kena beli'IMPROVE YOUR MEMORY KIT' & will got opportunity 2 win fr contest prizes totalling rm320k. Haihh....len mcm jerk rs ati ie...thanx Anastasyea, ur blog open my EYES.... :)) tuk rakan2 yg len....jgn tertipu ok. wslm...

      Delete
  157. hurm...sy pon same, last week hantar surat notification kt nnt akan terima surat lg satu suh reply within 7days. hari ni surat lg satu smpi. dh seronok igt dpt duit ribu2 tp biler dier suh langgan buku rase cm was2 tue yg buat research. rupanya ramai lg yg dh kena scam sampai habes ribu2. ish3...if you all ader maser ce pegi www.thinkjessica.com. bacer kisah benar org yg kene scam ader yg samapi meninngal dunia.

    ReplyDelete
  158. sy buat jer p xpenah beli hahaa saje suka2, untung sabut timbul, untung batu tenggelam hahaha

    ReplyDelete
  159. hari nie dpt surat dri reader ckp syew menang,tp rse was2 lh..cmne ek???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu macam tu la. Cakap kita menang. Lepas tu kalau reply balik surat tu, dia past suruh langan dan sebagainya .. =(

      Delete
  160. thnx sbb ada nya teknologi..blh share mcm2..sy pun baru je terima minggu nie..1st surat dia bgtau dlm beberapa hari akan dpt surat susulan bg memastikan peraduan nie genuine..then td dh dpt..then sy bt survey kt internet barulah perasan bnda ni just peraduan..orang gila je yg nk bg kita duit kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu fungsinya teknologi, utk kebaikan bersama .. =)

      Delete
  161. saya baru dapat surat dari rd... saya dapat surat, kad gores n pasport ape tah katanya boleh tuntut hadiah kereta... BETUL KER???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu saya, tu cuma strategik pemasaran mereka je. Nanti bila nak tuntut hadiah, mula la mereka suruh langgan macam². Pasal passport & kad gores tu, nampak sangat tak logik.. =(

      Delete
  162. baru dpt surat dr RD ni..pelik gak camne dia tau nama penuh ngn alamat ofis tu..semalam hampir nk activate Golden Privileges..tp mcm was2..nasib la arini teringat nk search ape benda RD ni..Alhamdulillah jumpe blog ni..so lps ni abaikan je la benda ni...thanks sharing :)

    ReplyDelete
  163. Penipu je tu.Akak pun teruja bila dapat.

    ReplyDelete
  164. Menerima panggilan telefon dr family yg mengatakan bahawa ade surat sampai....sy tye la surat ape...diaowg cakap surat RD...mende 2??? x pernah dengar pun...ingatkan menang kereta ke ape kew...hehehe....tp dengan adenye kemudahan teknologi canggih...semua maklumat dihujung jari...jgn terpedaya...nasib baik...abai je la kan...tol x?? thank you 4 sharing the information...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama , itu pentingnya perkongsian ilmu .. =)

      Delete
  165. sapa2 yg dpt surat drpd RD untuk contest 2012 nyer??mula2 x perasan surat nie,yela x pernah langgan RD,tibe2 dpt surat drpd diaorg...buka2 kata you are "selected to advance directly to the Final Stage of our 26th Super Contest. Payment of RM250K will be directly transferred to the winner's account within 72 hours of official winner comfirmation. finalist status must be confirmed quikcly or you will be deemed "ineligible" for this potential valuable transfer." and kat bhgn bwh ada tulis "to be precise,this letter brings you 6 chances to win rm250K. fund covering this amount are held on reserve and ready for transfer to you choice of bank in KL within 72 hours of winner selection, should you be declared the winner..

    mcm mane nie??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak langgan tapi dapat tawaran, logik ke ? :D

      Delete
    2. saya dapat! saya dapattt!!! siap tawar nak amik keta jnis apa lagi.. huhu... sy 'dapat' keta jenis peugeot 407... logik kah?? hmm hmmm... Reader's digest plik dohhhh... sbb x pnah pon langgan apa2... ttbe je kata... "You are among the top-ranked East Malaysia residents selected to advance bla bla bla..." Hui hui... lagi ponnnn i'm still an innocent secondary student... logik ke ttbe je kna tawar benda tuuuu...

      Delete
    3. Sebab tu kena fikir dengan logik, untuk elak dari tertipu .. :)

      Delete
  166. Ingatkan akan dapat paling tidak pun yang tempat saguhati tapi kecewa juga akhirnya sudah banyak kena beli buku-bukunya.So harap kawan-kawan janganlah kita ingat nak menang je macam senang apa yang dijanjikan selalu surat2 yang dihantarnya.Yang lagi pedihnya bila nak telepon nak cancell langganannya tu kebetulan sistemnya break-up lepas tu saya pun macam tak percaya minta dia telepon balik tapi tunggu2 takde berita langsung.Minta2lah kalau kamu jugak sama macam begitu ceritanya janganlah percaya sangat dengan apa yang dijanjikan itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak baca Reader Digest, baik beli je kat kedai. Kalau melanggan, selalunya mcm tu la. Lambat nak batalkan. :(

      Delete
  167. serius memang betul la peraduan ne,.. Buktinya,. Cikgu sya menang praduan reader digest tu, rtus ribu tu die dapat!.. sya da jugak join,. Cuma xmlanggan jer,.. Menang or x,. Xkesah sebab sya xmlanggan pun,. Just hantar surat yg disuruh,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. peraduan tu memang la betul, cuma caranya je yg buat org confius, cuba fikirkan yg tak pernah beli atau langgan pun terima surat kata terpilih utk menang hadiah, tu dah mcm menipu ..

      Delete
  168. Kamu ni,x bek lh hina rdr dgest,i menang lah,betol lh praduan nih,cma yg d jnjikn rm250,000,but i cma dpt rm100,000,i dpt kreta pegiot lg nih,kmu org ni xde keje len ker nak mengutuk jak,x bek lh korang bwt cm nih,hdup berla brusaha,dah lau rzeki dtg jgn ditolak,,lg 1 pgajarannye jgn nk memperbrukkn nma bek org or nak jatuhkn maruah org,dh lau x mnang or ditipu,,balai polis ada bribu,just dtg ja,bole jga saman jak company rdr dgest...k...

    ReplyDelete
  169. Bgi i ,, RD x menipu..memg betul akan dpt adiah2 yg ditawarkan tu.. tapi tulah kene lah spend wet..kalo nk dibndingkan wet oversea dgn wet kite.. xmhl mne pun buku2 dorang nie.. tapi memndangkan nilai wet kite kecik maka akn terasa la kepedihannyer.. tapi x rugi beli buku2 utk tmbh pengetahuan.. cume anda kene bjk memilih samada nk beli di RD or di kedai buku biasa... heheheheh...

    ReplyDelete
  170. x payah la..kumpul duit beli jer barang y kite nak.. lambat pn x pe dr duit habis kat benda² mcm ni..silap haribulan duit y duk bli RD nye brg da same je dgn DP kete..huhuhuhu

    ReplyDelete
  171. huhuhuhuhu....nasib baik aku baca bnda ni dulu sblm trjebak....ni baru je smpai surat kat rmh aku...dorg join dgn bonuslink nak mengenakan aku la plak...puuuiiiii......

    ReplyDelete
  172. aku mula mcm x percya.tp aku join gak...aku berpegang pada prinsip,lau ada rezeki aku,ada la....ternyata rezeki berpihak pada aku.aku menang contest tu.tp x bnyak la..kira ok la...yg penting cuba dulu....

    ReplyDelete
  173. arini dapat surat dr RD..bukan main seronok tgk duit yg tertera kat surat tu...teliti gan betul..benar atau tipu...pk2 punya pk2.rupanya contest da...cuba cari kat internet..nasib baik x join...tq pada semua pendapat..

    ReplyDelete