Kecewa Dengan Peraduan Reader Digest

Uhh .. semalam tak sempat betul nak update blog. Sibuk sana sini mengalahkan pengarah. Nak buat tu la .. nie la. Alih² dah petang. Tak sangka .. sekejap je masa berlalu.

Bila dah balik rumah pula .. kemas mana yang patut. Lepas makan malam .. duduk la sekejap tengok drama Ulik Mayang. Dah habis tu .. rasa mengantuk sangat. Nak buka internet pun rasa malas. Tapi dah seharian tak buka blog (asik blogwalking sampai lupa update blog).. rasa nak jugak tengok apa yang terkini. So, buka la sekejap.

Mak aiii .. banyaknya komen. Sampai 109. Memang tak sangka, ramai betul yang tak puas hati dengan Peraduan Reader Digest tu. Saya pun terkejut jugak .. Reader Digest boleh jadi macam ni. Kalau dulu kalau masa sekolah .. cikgu² memang menggalakkan saya dan kawan² yang lain untuk membaca Reader Digest bagi meningkatkan lagi penggunaan bahasa English. Sampaikan ada yang sanggup melanggan setiap tahun.

Lepas tu pulak .. ada sesekali terbaca dalam akhbar .. Reader Digest bagi hadiah kat pemenang² peraduan. Ingatkan macam tu je. Beli Reader Digest .. join peraduan .. dapat hadiah. Kalau menang la. Tak sangka pulak Reader Digest nie suka memberi "harapan". Umpama menanam tebu di pinggir bibir .. akhirnya hanya kerana nakkan hadiah yang beribu USD .. semua orang kecewa.

ANaSTaSyeA : Baca majalah lain pun boleh improve English jugakan!

41 comments :

  1. salam : first time nak komen kat sini. sy pon penah terima bende ni, ade le 2-3 kali terima. tapi entah kenapa macam malas nak layan sebab tau mesti ade something, takkan depa nak bg hadiah camtu je kan... sib baek tak tertipu

    ReplyDelete
  2. kekeke... setuju. bukannya kalau baca reader's digest boleh improve BI sangat pon... kalau baca NST ari2 pon leh improve apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol3... bwu bpew rnggit kan NST.... dri RD... nak Terkeluar biji mate tgok hrge... buku pnyer la kecik

      Delete
  3. baca The Star dengan NST pun dah cukup sebenarnye. boleh improve english dah. :)
    takyah readers digest pun takpe.

    ReplyDelete
  4. dulu langgan gak reader digest..
    tp skrg dh kurengg..
    (bajet bi dh power r)
    haha..

    ReplyDelete
  5. sy pn dh terjebak...tp skrg dh tk beli brg lg..cuma reply je surat dia tu, tmpal stiker mana yg patut..pastu htr blk..janji tk kuar modal..sbb tk oder brg pn....yg mcm tu pn dia blh reply blk, janjikan hadiah ratus2 ribu...layan jelah...mana tau ade luck...

    ReplyDelete
  6. pernah dapat emel psl reader's digest..tp x join pon contest tu sbb mmg nmpk spam je..

    xsangke kn mjlh yg agak ternama boleh buat mcm ni -__-'

    ReplyDelete
  7. bisnes sumer tu...sumer nk untung!

    ReplyDelete
  8. huhuu...dulu my mummy pelanggan tetap every month reader digest ni. tp just untuk membaca aje..tak de pernah nk join contest apa pun..huhu...ske baca cerita dlm tue....english dia bagus...huhu...

    ReplyDelete
  9. x pnah lyn pn..
    kesian kt org ygt menaruh harapan

    ReplyDelete
  10. dulu pun mse skola suka bace reader digest sbb nk improve english..skrg dgn berblog walking pun buleh..hehe..

    anyway, ip address fy kne banned dgn shoutmix kat blog ni.. sob sob..

    ReplyDelete
  11. pernah dapat
    ayat dia memang hype n boleh buat kita cair.
    siap bagi replika cek dan kunci kereta lagi.

    ReplyDelete
  12. ahahaaa tol2. my dad pun siap dpt replika cek lg. cek maybank. igt org akn tertipu ke. huhuuu~ bijak2. masuk toilet po 3posen. ni kan nk bg brg free. huhuiii. dunia2~

    ReplyDelete
  13. JANGAN MUDAH TERPEDAYA... MANA ADA FREE SEKARANG NI, NAK MASUK PERADUAN PUN MESTI KELUAR DUIT.

    DULU PUN PERNAH TERKENA, TAK PERNAH BUAT PESANAN APA TIBA2 DIAORANG HANTAR NOVEL SEKALI DGN HARGA YG PERLU DIBAYAR. MUJUR TAK PANIK, TERUS CALL OPERATOR RD KOMPLEN PASAL NI. LAST2 TAK KENA BAYAR..

    ENTRY TERBARU: http://fiverul.blogspot.com/2010/11/batik-kenali-warisan-kita-bab-1.html

    ReplyDelete
  14. kan kesiannye sape kena tipu hehe..
    tapi betol baca buku lain tetap bole belajar bahasa englis.;)

    ReplyDelete
  15. nasib baik my dad dah stop langgan;)

    ReplyDelete
  16. hye anastasyea!lynn salu gak BW kat blog ni.tp sbb tenet ade problem.tak kelua chat box tu.maaf yer.tanc neway becoz drop by at my blog:-)

    ReplyDelete
  17. cik putri suka mag cleo.tp harga brg2 yg dia dok promote,peh!anak taukeh balak pun belum tentu mampu.huhu

    ReplyDelete
  18. The real true great blog,

    www.fdausamad.blogspot.com

    Baca few entries..mesti jadi ketagih!

    i'm not kidding..

    ReplyDelete
  19. IM pun terkena. nak dapat hadiah satu dia putar belit kita dulu...

    ReplyDelete
  20. Saya dh baca RD sejak dr sekolah rendah lg. Byk ilmu dpt selain leh improve our eng. Soal peraduan dh tak amik port lg coz mmg dah malas nak involve, buat sakit hati jer.
    So, bacalah saja RD utk ilmu, kalau nak dp duit jutaan ringgit dr cabutan(konon) RD, takyah ler. Usaha sendiri lg puas hati....
    cheeerrrsssss....

    ReplyDelete
  21. saya baca majalah Galaxie. hehe. bahasa inggeris jugak tu.

    ReplyDelete
  22. kat rumah ni pun dah berlonggok kunci kereta utk peraduan readers digest tu.. cek pun sama..

    ReplyDelete
  23. selalu baca tapi tak penah join peraduan.

    ReplyDelete
  24. salam singgah sini.. hai...
    lawa tuan punya blog ni.. suka tengok header tu... :)

    ReplyDelete
  25. jika nak baca dan dapat ilmu, mmg bagus baca reader digest.. tp jika nak kejar peraduan, mmg susah..
    peraduan dia mmg bijak.. ala2 tipu gitu..tp dia x salah.. sbb ia guna cabutan bertuah..
    ramai yg terkena..
    ruginya, melnggan tp tak baca dan hanya kejar cabutan tersebut sahaja..

    ReplyDelete
  26. hehe...slalu bce RD kat umah pakngah je..
    x pnh langgan pn..
    bce paper NST pun ok gk..
    hehe..

    x de entry terbaru la..

    ReplyDelete
  27. skrg nie semua benda pun kena majalah pun kena buat business oriented marketing punya style... cuma terpulang pd kita la nk terjebak @ tak...

    p/s: menjadi pengarah bermakna hanya mengarah ! hehehe... :P

    visit my new entry,

    Metafora Sang Ikan...
    Ketetapan Minda Yang Hilang...
    http://aidyshahiezad.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. Kita semua cari duit kerana ALLAH.mengambil hak itu salah.Duit hanya untuk bekerja dan beribadat yang lebihnya.....sedekah.

    ReplyDelete
  29. Salam semua ...saya tun ...hari ini dlm sejarah saya menerima check replika dari RD dan kunci kereta berharga rm 150k ... cma saya kena replied balik yes envelope kepada RD
    withn7 dys...statement mat menarik
    anda terpilih sebagai top ranking 1%
    daripada Advancement to winner Judging Stage...

    selepas saya membaca blog anda saya pun rasa mcm terkena ..emmm

    ntah lah

    0173499776

    ReplyDelete
  30. @armando Dinasihatkan supaya tak payah layan benda2 macam nie. Memang penipu.

    ReplyDelete
  31. hahahha aku yang tak pernah langgan pun boleh dapat...ape cer...reader's digest tu pun aku tak tau ape die...

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang collect alamat rumah dr bank, CTOS, dll. Sbb tu ada sesetengah yg x pernah langgan pun boleh dapat =(

      Delete
    2. aku br dpt envelope kuning...suruh reply YES...tp aku pn mcm rs benda ni tipu je...call oips dorg die kata just reply je xperlu bayar ape2....

      Delete
    3. same la gan abg saya... x penah masuk pon tap[i dapat....

      Delete
  32. saye dpt envelope bagak dr RD... peliknyer sebab dye tau saya kje kat mane... upe2nyer dr bank..urm....patutnye maklumat tu peribadikan......confiusing....

    ReplyDelete
  33. Salam . sy ada dpt surat dari reader digest .. Tp surat mcm cek . Siap ada ic nem ag . Hadiah bernilai 510k .Tp x kuar modal .Dye Tulis anda adalah pemenang utama . Bkn dpat borang peraduan . Cm ner tu? Komen sket .

    ReplyDelete
  34. sye bru je dpt envelope tu , kalau kita tak reply , diorg akan hantar lagi ye??
    takut jugak ..

    ReplyDelete
  35. salam, akak pun x puas sti juga dgn RD ni mcm2 mrk beri harapan kat kita bila beli buku2 RD tu tp bila peraduan dah tutup mrk kt akan call utk skil testing intvw tp apa pun x de...

    ReplyDelete
  36. tahu tak mcm mana nak henti langganan buku tu?

    ReplyDelete