Tips Mengejar Iklan Nuffnang

Semalam .. semasa tengah mencari cerita sensasi a.k.a gambar perkahwinan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dengan Dr Halina Mohd Yunos, jumpa la tips macam mana nak dapatkan Buffered Earning bagi ads unit Leaderboard. Rasanya dah lama betul tak dapat iklan jenis nie. Kalau ikutkan post entry yang terdahulu .. rasanya dah hampir 3 - 4 bulan. Huhhhsss .. lama tu.


Tapi bila difikirkan semuala .. boleh ke guna cara nie? Nanti tak pasal² jadi macam tu jugak. Emmm .. tak apa lah. Dah jumpa cara nie je .. guna la dulu. Betul ke tak tu .. kena cuba dulu baru tau. Lagi pun .. kata orang .."kalau tak ada rotan .. akar pun jadilah". Kalau ada rezeki .. iklan Leaderboard yang idamkan .. pasti akan datang jugak nanti. Ehhh .. korang nak tahu tak caranya? Mudah sahaja .. cuma perlu godek² sikit code HTML. Bagi yang tak mahir tu .. ikut je cara nie. Lepas tu sama² kita tengok .. berkesan ke tak? Hehehe!

1. Login > Design > Edit HTML
2. Buat backup dulu dengan klik pada Download Full Template dan save
3. Pada Edit Template, klik pada Expand Widget Templates
4. Klik pada keyboard CRTL+F (untuk find) dan taip code kat bawah nie.
<div class='content'>
5. Dapatkan code HTML bagi ads unit Leaderboard Nuffnang.
6. Pastekan di atas code tadi.
7. Save ... dan anda akan nampak perubahanya..

ANaSTaSyeA : Selamat mencuba .. harap² menjadilah ye! ;)

23 comments :

  1. yeke dear.. dni pon dah lama... lebih 4 bulan kot. huhu

    ReplyDelete
  2. buat xtau je.
    nnt ttbe BE dtg sndri. ahaha

    ReplyDelete
  3. be leaderboard akak dpt 5 star tp income ciput..ada be tu tak pnh tgok pun camana tu ek...pas tu lepas raya tak dpt langsung dah...kena ikut cara anastasyea gak ni

    ReplyDelete
  4. @♥cutebabygirl♥ - Dah buat tak tahu la tu .. tapi tetap jugak tak nak singgah. Sebab tu kena try cara² macam nie. Mana la tahu kot² berkesan.

    ReplyDelete
  5. @suzzsuzie - ads unit ana .. semuanya dan 5 star cuma Leaderboard je .. 4 star. Setakat nie .. income OK la .. walaupun tak banyak.

    ReplyDelete
  6. letak kat atas skali ke? kalau yg tu mmg default position utk LB kan?

    ReplyDelete
  7. saya dah join nuff ni dah setahun (: income tetap ciput! (kategori belum layak terima bayaran gituz) *masih x paham lerrr

    ReplyDelete
  8. @Kuman Chaos - a'ah kat BE saja je. Tapi kalau nak perubahan kat SEO .. kena guna cara lain la jawabnye. =)

    ReplyDelete
  9. @kiterkitikitu - Kena rajin membaca dan membuat eksperimen lagi tu .. dan jangan mudah putus asa =)

    ReplyDelete
  10. Salam..kalau nak wat nuffnang diantara teks kita camner..psl dah try byk kali still x kuar2 pun?

    ReplyDelete
  11. baguih tips nie...mungkin boleh cuba. Newbie macam aku nie banyak kena belajaq lagi...huhu

    ReplyDelete
  12. Salanm kak.. Kalau nak guna untuk WP cemna pulak?

    ReplyDelete
  13. Maaf ye deCrewz ..
    tak berapa arif sangat tentang Wordpress. =)

    ReplyDelete
  14. alamak xda pun kat blog sy cam mana nih? tolongg

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah, menjadi tutorial nih, thnks ana. :)
    keyword ranking pertama my website

    ReplyDelete
  16. Good tips..thank you anas....

    ReplyDelete
  17. bestnya... kalau tahu main code..! tp saya tak faham sangat la...

    ReplyDelete