Smart Twitter Dengan TweetDeck

Kalau sebelum ini saya mencadangkan aplikasi twhurl untuk memantau dan berchating menerusi Twitter, hari ini saya mencadangkan satu lagi aplikasi yang lebih best .. iaitu TweetDeck.

Apa yang best dengan TweetDeck ini. Hahhh.. kalau korang nak tahu .. check kat bawah nie

1. Automatik URL Shortening - Tak perlu guna aplikasi URL shorted yang lain. Kat sini pun dah ada. Just copy URL link blog anda dan paste kat sini. Secara automatik, URL link tersebut akan dipendekkan.

twitter auto url shortening

2. Paparan yang lebih luas - Dengan TweetDeck, anda mampu melihat keseluruhan bahagian dengan lebih mudah dan jelas. Hanya perlu pilih column mana yang anda inginkan dan delete bahagian yang lain yang tidak berkenaan.

3. Scheduled Update - Mampu menjana schedule post dalam satu² masa tanpa perlu memantaunya semula. Hanya perlu tulis apa yang anda inginkan berserta URL, kemudian set masa yang anda inginkan, dan klik post. Itu sahaja!

schedule twitter update

schedule twitter update

4. Siapa yang menggunakannya - Redmummy, Daus, Budiey, Nikolekiss, Eyriqazz, dan banyak lagi

Anastasyea : Jangan lupa add Twiter saya ye! .. anastasyea_aida

28 comments :

  1. wahh thnkx yer kongsi application ni :D

    ReplyDelete
  2. sama-sama .. saya kongsi mana yang saya tau je =)

    ReplyDelete
  3. sy n kritik ke nk komen ek..hehe..wahh..leh test ni..applikasi y brguna..

    ReplyDelete
  4. Tweetdeck memang best. saya pun guna tweetdeck!

    beberapa aplikasi twitter yang pernah saya guna. Echofon, Chromed Bird.

    untuk twitter management pulak saya selalu guna
    http://who.unfollow.me
    http://friendorfollow.com
    CoTweet dan juga HootSuite

    kalau suka twitter jangan lupa follow saya @MusafirCyber

    p/s: kunjungan balas.

    ReplyDelete
  5. memang dh gune dahh..huhu..senang je nak tweet2 skunk..hehe

    ReplyDelete
  6. twitter ni best ke? sy x prnah try la... :)

    ReplyDelete
  7. pernah guna ni tp takut kantoi ngn bos sbb dia suka kuar ngn siap bunyi2 time timeline sy diupdate oleh post status org lain. skrg disable jek :P

    ReplyDelete
  8. hehe..lamer xbukak tweetdeck..
    baru tau ade bnde best mcm ni..thankz kak..

    ReplyDelete
  9. hihi. xpernah ade tuwitt...;)

    jgnkan tweetdeck, twhirl pon xpenah gune..ngeee~~

    ReplyDelete
  10. okey thanx,nanti nak try..kita ni pening2 sikit psl twitter nih..jadi tgh cuba explore nih

    ReplyDelete
  11. aplikasi untuk follow sebenarya tak bagus sebab bukan orang yang add kita sebaliknya adalah robot .. so, tak akan ada peluang untuk kembangkan link blog kat twitter.

    Bagi yang tak suka sound kat tweetdeck pula, anda boleh disable or minimumkan soundnya .. dekat bhgn setting.

    ReplyDelete
  12. salam..
    memula tima kasih ler sudi jengah blog saya..
    then thanks jugk for sharing this application

    ReplyDelete
  13. huhuhu~~ xde akaun twitter ah..huhuhu~~

    ReplyDelete
  14. atok xde twitter lah, haha sibuk je

    ReplyDelete
  15. saya pon pakai tweetdeck..

    best2 sng n sempoi..

    ReplyDelete
  16. Saya guna ini jugak cik anastasyea :)

    ReplyDelete
  17. kita mmg dah follow u la.. u je tak perasan tau .. hihi

    ReplyDelete
  18. bagi yang dah follow tu .. terima kasih ye. nanti saya follow balik =)

    ReplyDelete
  19. angah ada daftar dah lama dah tapi tak reti nak guna...

    ReplyDelete
  20. dulu gune sekejap. then beralih guna Chrome. lagi senang kot.tekan kat toolbar je.hee
    btw,i dah add u kat twitter :D
    mine: @chenozainordin

    ReplyDelete
  21. sorry menyibuk jap katsni...jom jenguk website baru kita mane la tau ade yang berkenan nak beli kain pasang:))

    http://crepehouse.blogspot.com : Opening sale!!!

    ReplyDelete
  22. tweetdeck memang best...
    ada gak macam seesmic pun ok jugak

    ReplyDelete
  23. mmg gune utk update twitter. kadang2 utk fb skali ^^

    ReplyDelete
  24. saya dah lama guna tp tk tahu pulak ade schedule tweet nanti harus cuba ni

    ReplyDelete