Renovation Layout Rumah Baru .. OK tak?

Semalam selepas berhempas pulas mengedit serba sedikit blog kesayangan ini .. akhirnya siap juga dengan wajah baru. Hushhh .. rasa lega sikit. Nampak simple, ceria dan tersusun. Pemilihan warna yang saya pilih kali ini pun berasaskan warna asas .. hitam dan putih .. ala² macam yin dan yang .. yang banyak menekankan kepada konsep keseimbangan. Harap² .. macam tu la. Penggunaan warna lain pun ada juga digunakan .. cuma agak sedikit sahaja untuk menceriakan lagi blog ini.


Sebelum buat renovation tu .. macam biasalah .. buat backup terlebih dahulu. Mana la tau .. kot² lepas dah edit .. rasa macam tak sesuai pulak. Nanti boleh reload semula template yang lama. Lagipun .. pengajaran sebelum nie banyak dah mengajar bahawa pentingnya untuk membuat backup sebelum membuat apa² perubahan pada template designer dan HTML code.


Layout yang saya gunakan kali ini .. saya cuba tekankan kepada kecepatan masa blog untuk loading, susunan arkitekture layout yang menarik dan SEO friendly. Bukan apa .. semua tu nak jaga hati pembaca .. kena la buat macam tu. Tanpa mereka .. macam mana prestasi blog ini nak meningkat. Lagi pun .. kan pembaca dah bersusah payah singgah kat blog ini. Nanti kalau blog nie lambat loading .. takut pembaca rasa malas nak singgah lagi. So, untuk mencetuskan persepsi menarik kepada pembaca .. kena la buat macam ni.


ANaSTaSyeA : Sekarang orang tak suka tunggu lama² .. semua nak cepat!

7 comments :

  1. huhu.. nice n simple!

    user friendly la katakan..
    hihihihi..

    betul2, skrg smua mo cpat...
    :)

    ReplyDelete
  2. suka layout ni nampak pro gitu...

    ReplyDelete
  3. Kita ikut kehendak pembaca je. Nak kata pro tu .. tak lah .. masih lagi belajar bab² blog nie =)

    ReplyDelete
  4. simple n padat..ajar sye skali bleh? :)

    ReplyDelete
  5. nak ajar .. boleh je. nanti free² kita buatkan tutorialnya k.

    ReplyDelete