Pentingnya Profile Update

Susahnya kalau profile blog tak update. Dah macam merugikan pulak. Ye lah, kita nak buat kunjungan balas dah tak boleh. Lepas tu kalau nak email apa-apa pun tak dapat juga. Tau-tau la, bukan semua boleh tulis kat komen blog. Nanti menguris hati orang lain pulak.

Nie kita kongsikan bagaimana nak update profile supaya senang blogger lain nak buat kunjungan ke blog atau emailkan anda sesuatu. Harap-harap ianya dapat membantu...


Caranya mudah je:

1. Log In Blogger.com
2. Klik Edit Profile
3. tick/klik pada "Show my email address"
4. Save Profile

Kalau nak user lain melihat link blog anda kat profile

1. Log In Blogger.com
2. Klik Edit Profile
3. Klik pada "Show my blogs" > tick pada nama blog anda dan Save Setting.

ANaSTaSyeA : Penting tau update profile nie!


7 comments :

  1. arini dah 2 kali baca pasal "Show my blogs", maknanya SGT PENTING!!! la ni :D

    ReplyDelete
  2. Jangan ambil mudah... memang sangat penting!

    ReplyDelete
  3. thanx 4 the info anastasyea...
    dah edit dah...
    ;)

    ReplyDelete
  4. salam,

    tq bagitau....capt dah update profile...

    ReplyDelete