Bagaimana Meletakkan Iklan Nuffnang Diantara Post Blogger

Tutorial nie sebenarnya adalah permintaan member kita. Rasanya ramai yang dah tau! Cara-caranya senang je. Sebelum tu, sila pastikan anda telah copy code html iklan nuffnang tersebut seperti gambar dibawah;


Langkah 1:
Log in akaun anda.

Langkah 2:
Klik pada Design > Edit HTML

Langkah 3:
Sebelum tu, lebih baik buat backup terlebih dahulu. Manalah tau, nanti terdelete code html yang lain. Caranya senang je, klik pada Download Full Template dan save.

Langkah 4:
Pada bahagian Edit Template, klik pada Expand Widget Templates.
Seterusnya, klik CRTL+F untuk mencari code html ini
<div class='post-footer'>
Kalau tak tahu, sila rujuk gambar dibawah.

Langkah 5:
Sila pastekan code iklan nuffnang tadi sebelum code
<div class='post-footer'>
 macam gambar kat atas, kemudian Save.



22 comments :

  1. xdew pun div class footer 2..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. dulu maase mula2 ltk mmg asyik xdpT...pastu semua adjustment lari...huhuhu

    ReplyDelete
  3. thanks..nak tahu cara macamana nak letak favicon lak

    ReplyDelete
  4. terima kasih, selalu pun mana nak letak itu code..thanks ya

    ReplyDelete
  5. sama-sama... kita share je mana yg tahu =)

    EDDIE YUSTIN: cara nak add favicon dah ada lm blog nie, cuba klik kat Labels --> Tutorial.

    dIng dOng: Cuba check betul2, mesti ada punya =)

    ReplyDelete
  6. tengkiu kak....dah dapat..hehhehehe..yg 1 lagi permitnaan tue camner.....dah wat ker belum

    ReplyDelete
  7. kak....kiter wat cam x jadik jer.....x per kiter try lgi sekali....

    ReplyDelete
  8. ok..nnt nk cuba, asyik tak jadi jerk..huhu :P

    ReplyDelete
  9. thanks for the tutor ya. dah apply dah. weeee XD

    ReplyDelete
  10. ni 2nd tutorial tapi nape sume jadik error je ek? buleh tlg tak?huhu

    ReplyDelete
  11. @miRa'e Jadi error macam mana ye! Boleh explain sikit tak. Mungkin mira ada terdelete code lain kot. Sebelum Save template, try preview dulu. Tapi kalau Mira terus Save template, dan keluar Error .. akak rasa Mira dah terdelete some code. Cuba try lagi.

    ReplyDelete
  12. thanks very goooood info,saya buat entri untuk ni.dan saya link ke sini k..untuk panduan blogger lain...

    ReplyDelete
  13. tq kak...dh jadi dh ni...link blog akak dr blog bf sy 'nuruljannah'

    ReplyDelete
  14. arha! thanks for the tutorial..
    belajar kat blog akak lebih senang dari kat tempat lain..!=)

    ReplyDelete
  15. tQ!!..bnyk2 tutorial yg sy cuba..awak sorang je yg menjadi..huh! lega,,akhirnya dpt jgk ltk iklan nuff antara blog..hehe..=)

    ReplyDelete
  16. @wardah : Sama². Saya hanya membantu sekadar termampu sahaja. =)

    ReplyDelete
  17. thanks,
    banyak tip2 yang berguna boleh dpt kat blog ni

    ReplyDelete