Tutorial - Add Widget Komen dalam blogger

Ini adalah tutorial permintaan ~CintaSaktiku~ yang ingin tahu bagaimana caranya untuk add widget komen didalam blogger. Widget ini berfungsi untuk mengenal pasti setiap komen yang baru ditulis dan akan muncul didalam widget seperti gambar dibawah.

 Memudahkan tuan empunya blog untuk memberi komen.


1. Pertama sekali, daftar masuk ke akaun blogger anda.

2. Kemudian pergi ke bahagian Layout & Page Element
 
3. Klik pada bahagian Add a Gadget

4. Klik pada Most Popular dan plih Recent Comments (Kalau tak ada, sila taip pada button searh tu "Recent Comments"

5. Kemudian klik pada gadget tersebut.

6. Set kan Title, Height, Number of Comment dan Summary length tu mengikut kemahuan anda.


dan kemudian klik Save.

itu saja.. senang kan!

16 comments :

  1. ohhhh. baru je pas buat. ngeh ngeh



    nak tgk apa yg kamu sudi komennn = Pendapat korang tentang background baru

    ReplyDelete
  2. salam..
    mekasih aats info tu..nanti nak try...

    ReplyDelete
  3. info yang amat baik sekali buat para bloger. teruskan usaha anda.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...dpt ilmu baru dari sini...tq ye anastasyea!

    ReplyDelete
  5. Senang je rupanya.
    thanks for sharing..

    ReplyDelete
  6. macam mana nak buat reply on comment visitor?

    ReplyDelete
  7. Thnxs dh berbagi ilmu na..salam kenal z

    ReplyDelete
  8. thanx untuk ilmu.Walaupun senang,kalau tak tau nak buat..susah gak..

    Harga minyak RON 97 naik lagi ke??

    ReplyDelete
  9. nice info..http://blogyangkosong.blogspot.com/2012/12/review-kekalah-harimau-malaya.html

    ReplyDelete