Bayou Lagoon Park Resort Melaka | Seronok Main Gelongsor Air!!




Lepas check in terus heret beg baju masuk terus ke apartment yang disewa. Apartment nie ada dua bilik
untuk empat orang. Best! besaq baq hang! Habit utama aku apabila masuk bilik hotel macam biasalah explore the toilet first!




nak tengok ada bath tub tak? 




Tak dak!!! :'(
Sebenarnya memang depa suruh pi masuk mandi kat taman tema depa la!! Hat tu lagi besaq bath tub dia!! heheheheh! Lagi satu macam biasa, set mandian yg disediakan memang menjadi satu kewajipan untuk dibawa balik kerumah buat koleksi.




Excited bila dapat apatment yang mana viewnya adalah taman tema mandi-mandanya. Selanjutnya hangpa tgk la part che mandi-manda kat situ naa.. hehehe!!


Sambung balik snapped the pictures.. tak habis lagi.. masih lagi dalam apartment. Seminggu nak tinggal kat sini wei!!












Ini lah tempatnya dimana kami berbengkel selama seminggu. Betul-betul kat tepi laluan masuk ke taman tema
dengan Bayou 3D Theatre. Dah la plak tu depan pintu masuk dewan bekerja adalah indoor game!
ciss!!terganggu sedikit emosi dan fokus semasa bekerja apabila mendengar bunyi air jatuh dan teriakan kanak-kanak ribena menjerit-jerit apabila bermain air. Sabar je laa!







Pasal makanan yang dihidangkan kat cafe Bayou Lagoon Park Resort nie bagi aku ok lah. Alhamdulillah!
apa jer yang dihidangkan aku ngapp! jer la.. makan enam kali sehari aku bedal jer.. hahahaha!! Lauk kambing wajib sangat ada.

... dan petang menjelang maka lepas habis waktu kerja..  pakat beramai-ramai memakai wristband (gelang tangan) yang diberi .. nak masuk mandi, main gelongsor air!!

Wow! banyak pilihan gelongsor air yang aku boleh cuba..




Apabila Anastasyea mandi-manda..




Bermandi-mandianlah kat sini pada kala waktu petang hari selama yang boleh. Selagi siren habis waktu belum berbunyi tanda kena halau balik jangan harap lah nak keluar. keh! keh! keh! Apa nak dipikiaqkan ye dak? kang pukul 7.45 malam dinner time pulak! sambung bekerja semula kat dewan lepas tu pukul 9.45 malam supper time lagi..




photoshoot session untuk cover majalah seperti mangga dan yang berkaitan bagi edisi November 2014 gitu!

Oh! ya.. lupa plak nak habaq.. kat Bayou Lagoon Park Resort, Melaka ada gym dan spa. Spa dia boleh tahan tengok macam best! pakej harga pon tak lah mahal. Aku try cari balik  pictures kat spa dan gym tu, tapi tak ada lah pulak. heheheh!
Kalau nak berkursus, seminar, nak buat family day dan sebagainya kat sini, sila lah beri cadangan kepada boss-boss anda sekalian. Atau yang nak datang dengan family main-main air, tempat nie best!

 Keseluruhannya bagi saya, macam bekerja sambil bercuti. Itu lah yang saya lalui selama seminggu kat sini! Saya rasa ok jer! hehehe!