PDRM Summon Alert - My EG Services

Semalam, dapat alert saman PDRM dari MyEG. Dah setahun lebih sejak kali terakhir kereta aku nie kena saman, ni tengok tarikh yang tertera pada saman .. untuk bulan 9 punya .. kena speed trap lagi. Tak pa .. tak pa .. ada orang yang akan bayarkan. Aku cuma perlu alert kepada person in charge yang handle kereta ini. Nanti dia take action !


saman myeg



Daftar dengan MyEg ini bagus terutama untuk pantau saman kereta anda. Nak tunggu surat saman sampai ke rumah, kadang kala ambil masa berbulan baru dapat. Tak pun missing in action aka hilang dipertengahan jalan.


Bila dah dapat, saman kadang-kadang dah berganda-ganda ! Lebih-lebih lagi sampai masa tengah sengkek, lagi la parah nak bayar.


check saman pdrm online



Kalau nak log in MyEG untuk check saman PDRM, kadang kala tak sempat @ terlupa. Jadi bila daftar terus dengan MyEG. Kalau ada saman baru, MyEG akan alert menerusi email seperti yang saya dapat ini.


Bila tengok tarikh saman yang tertera pada alert MyEG ni, pun dikategorikan lambat jugak, tapi tak boleh salahkan MyEG sebab sistem ini puncanya dari PDRM jugak. Kalau kakitangan PDRM lambat update, maka lambat la masuk sistem.


Tapi tak apa, sekurang-kurangnya dapat awal dulu dari surat saman. So, aku boleh take action sebelum saman diGANDAkan.


p/s : Pentingnya "ambil tahu" pasal property anda walaupun anda tak guna. Sentiasa peka agar anda tidak susah dikemudian hari.