Terima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang

24.03.2014 (22 Jamadilawal 1435 H)

 "Memang sekarang saya dah jarang update entry apatah lagi status di FB sebab saya sibuk sangat dengan tugasan hakiki pejabat.. mana nak handle part time bisnes lagi.. hmmm! pasal APC tu.. ...'' Jawab aku yang tak sangka sungguh ada orang kenal aku as a blogger rupanya berbanding sebagai penjawat awam.

Alhamdulillah! Rezeki aku dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) bagi Tahun 2013 di Kementerian aku berkhidmat sekarang. Tak pernah terpikir pun bermimpi jauh sekali .. Namun, ada juga segelintir orang (yang kurang kenal rapat pun ) mempertikaikan kenapa aku yang dipilih sebagai penerima anugerah ini.


anugerah perkhidmatan cemerlang


He! he! he! Baru hari nie aku nak kongsi berita gembira ini dengan anda, anda dan anda semua. Janji Allah itu pasti dan benar kepada hamba-hambaNya jika kita buat kerja atau buat sesuatu dengan niat lillahi ta'ala tanpa mengharap apa-apa balasan atau anugerah penghargaan.
 
Sesungguhnya Anugerah Perkhidmatan Cemerlang yang aku terima ini sebenarnya adalah amanah dan tanggungjawab yang perlu digalas sebaliknya bukan untuk dibangga-banggakan. Inshaallah!

Segala-galanya berkat doa, keikhlasan hati dan kepercayaan daripada sang pencinta diriku, terima kasih sebab spoting dan sangat memahami keadaan kerjaya aku sekarang. Terima kasih juga untuk pegawai atasan aku dan officemates sebab tanpa mereka semua kerja-kerja aku mungkin tak dapat dilaksanakan dengan sempurna.