Style Maxi Dress Muslimah Untuk Hijabista

Saya meminati style hijabista sejak dari awal tahun 2012. Selalu jugak lah tengok tutorial tentang trend terkini cara pemakaian tudung atau shawl untuk saya tampil dengan lebih menarik apabila diluar waktu pejabat atau hadir ke mana-mana jemputan. Tambah pulak masa tu, saya suka sangat bergaya pakai skirt labuh dengan baju yang sesuai.





Tak kisah lah! Asalkan menutup aurat dan nampak sopan. Mungkin sebab dah asyik selalu pakai skirt labuh, lama kelamaan beralih mencuba pakai dress labuh pulak. Masa tu, try beli dan pakai sepasang dulu. Rasa best pulak! Ready to wear dan rasa selesa. Terus orang kata saya nie macam hijabista. He! He! He! Sejak dari tu, setiap bulan, pasti saya akan beli sepasang dress labuh umtuk kegunaan saya.


Lambakan dress labuh dah banyak dijual di merata-rata butik. Tapi faktor masa pulak jadi penghalang untuk keluar membeli. Jadi, gunakan gajet masing-masing ye! Klik! Zalora sekarang sebab banyak variasi maxi dress Muslimah dihasilkan untuk anda grab! sesuai mengikut aliran trend terkini, kesesuaian umur dan cita rasa penggemar dress dari peringkat remaja hingga dewasa.


Berbeza dengan rekaan dan potongan dress biasa, dress yang direka untuk Muslimah adalah berpotongan lebih longgar dan labuh yang cukup untuk menutupi keseluruhan bahagian kaki si pemakai. Jom kita intai-intai beberapa style atau gaya Muslimah moden yang tampil bergaya dengan koleksi maxi dress Muslimah ini;





Jemu dengan maxi dress labuh yang biasa dipakai, apa kata beli dress macam nie pula. Lagipun potongan dress nie longgar, labuh dan tidak menjejaskan aurat.


Lagi satu, padanan warna atau corak shawl yang cantik dan sesuai juga sebenarnya amat penting. Kena pula dengan style lilitan shawl yang menarik serta tambahan aksesori didada yang kurang sarat dapat menyerlahkan lagi penampilan sekaligus dipandang sebagai hijabista yang bergaya lagi gojes!





Cuba pula beranikan diri buat penampilan diri lain dari yang lain! Sesekali gayakan dress macam kat atas nie bila keluar bersantai atau ke event yang sesuai.


Bagi saya ia ready to wear dan selesa. Nampak dress jenis nie ada daya tarikannya yang tersendiri sebab motif corak dress nie adalah corak geometri dan ada ciri-ciri unsur tradisi. Kan berbeza dari jenis dress lain yang biasa kita pakai? Lepas tu padankan dengan clutch bag! memang terserlah keayuan dan kesopanan diri . Confirm! Jadi tumpuan!





Dress labuh nie pula memang ramai yang minat pakai bukan saja attend apa event sekali pun tapi ia juga sesuai dipakai ke tempat kerja. 2 in 1! Kan senang! ready to wear aje dan plain colour. Dan kebanyakannya juga cuma sarungkan macam tu saja asalkan nampak simple dan selesa.


Lagi satu kalau anda nak tahu, katakan lah, anda perlu bergegas ke tempat lain untuk satu event penting lepas habis waktu kerja tapi tak sempat balik rumah nak tukar baju. Tak perlu risau kalau ada cardigan atau jaket berwarna boleh sarungkan bersama dress yang dipakai. Sekurang-kurangnya anda tampil dengan sedikit kelainan tapi masih nampak bergaya dan lebih berkeyakinan.


Bagi saya sekarang dah tak kira waktu berhari raya atau tidak, Maxi dress muslimah telah menjadi trending. Ramai yang bersetuju mengatakan asalkan selesa dipakai dan paling penting nampak sopan dan manis. Oleh itu, ringan-ringankan jari jemari anda untuk klik laman web ZALORA Malaysia sebab ada banyak koleksi maxi dress Muslimah yang trendi dengan tawaran harga yang amat berpatutan dari barisan jenama tempatan dan antarabangsa yang hebat seperti Jovian Mandagie, Rizalman dan ramai lagi !


Mesti kena beli 2-3 pasang dan penuhkan wardrobe anda dengan maxi dress muslimah nie semestinya dari Zalora!